NYHETER 2021-2-20 KL. 18:21

Atteviks har köpt Fröjds Motor

Av Hans Nilsson

Atteviks har köpt Fröjds Motor
Här är vd:n för Atteviks, Leif Augustsson, och Fröjds Motors ägare tills nu, Sven-Olof Fröjd, och Karin King, delägare i Atteviks och Dan Jonsson, koncernchef och styrelseordförande på Atteviks Bil AB. Foto: Lenny Wilsson

KRONOBERG. Bilförsäljaren Atteviks, bland annat med verksamhet i Växjö, har köpt Fröjds Motor i Lessebo. Den 1 april tar Atteviks över driften.
- Det här känns jätteroligt. Fröjds Motor är ett fint bolag som har funnits sedan 1945, lika länge som Atteviks. Nu kan vi bygga vidare på vår satsning på begagnade bilar, säger Leif Augustsson, vd för Atteviks Personvagnar AB.

Atteviks har ett 100-tal anställda i Växjö och totalt 475 i personalen om man räknar in enheterna i Ljungby, Älmhult, Kalmar, Tranås, Nässjö, Nybro och Jönköping.
Nu kan Atteviks lägga till Lessebo på den listan. För nu har man köpt Fröjds Motor på Storgatan 35 i Lessebo av Sven-Olof Fröjd, som är 74 år gammal och vill gå i pension.
- Vi har haft ett mångårigt samarbete med Fröjds Motor, nu när Sven-Olof går i pension vill vi fortsätta driva Fröjds Motor i hans anda, och addera Atteviks digitala kompetens med näthandel, förklarar vd:n på Atteviks Leif Augustsson.
På Atteviks säljer man nya personbilar av märkena Volkswagen, Audi, Skoda, Cupra, Seat och Volkswagen transportbilar.
Under förra året sålde Atteviks runt 9 000 bilar. Hälften av den totala försäljning bestod av begagnade bilar.
Målet är att fördubbla andelen sålda begagnade bilar på sikt och även att satsa på begagnade miljöbilar. Köpet av Fröjds Motor handlar mycket om att utöka med ett begagnat center.
- Det här kommer öka våra volymer av begagnade bilar. Begagnat är roligt och intresset för begagnade miljöbilar ökar, vårt mål är att även öka försäljningen med 20 procent av begagnade miljöbilar, säger Leif Augustsson.
När Atteviks tar över driften av Fröjds Motor i Lessebo den 1 april får de tillgång till ett varumärke som är känt i stora delar av södra Sverige. Här finns en fungerande bilverkstad för alla märken och försäljning av begagnade person- och transportbilar, påpekar Leif Augustsson.

De 12 anställda i Lessebo kommer att fortsätta jobba för Atteviks. Man hoppas också kunna utöka personalstyrkan på sikt.
- Personalen i Lessebo är väldigt engagerad och motiverad. Att vara i Lessebo gör också att Atteviks kommer synas mer i sydöstra Småland och Blekinge och Skåne, säger Leif Augustsson.

hans nilsson