Klik venligst
NYHETER 2021-5-10 KL. 10:13

Anna Tenje (M): ”Lakers betyder fantastiskt mycket för Växjö"

Av Hans Nilsson

Anna Tenje (M): ”Lakers betyder fantastiskt mycket för Växjö
Anna Tenje är helt övertygad om att Växjö Lakers framgångar, oavsett om det nu blir ett tredje SM-guld eller inte, har mycket stor betydelse för Växjö som stad och kommun. Foto: Privat

VÄXJÖ. Växjö Lakers är på väg mot sitt tredje SM-guld - en som gläds med Växjö Lakers är Anna Tenje (M) kommunstyrelsens ordförande.
- Det betyder fantastiskt mycket för Växjö kommun att det går så bra för Växjö Lakers. Det stärker platsvarumärket Växjö som stad och vi-känslan och ger fler besökare och turister, säger Anna Tenje.

I skrivande stund, tisdag, leder Växjö Lakers finalserien mot Rögle med 2-0 i matcher i bäst av sju. Lakers-fansen känner doften av ett tredje SM-guld i ishockey för den unga föreningen.
Det vore en rejäl fjäder i hatten - inte bara för Växjö Lakers utan för hela Växjö kommun, påpekar Anna Tenje.
Hon följer finalen med mycket stort intresse och när Lakers blev klart för finalen jublade hon på sin Facebook:
”Så otroligt stolt! Så fantastiskt roligt! Slutspelsstaden Växjö är nu FINALSTADEN VÄXJÖ. Vilken fantastisk underhållning och spel ni bjuder på Växjö Lakers”.
- Jag har alltid älskat hockey och sedan jag blev bofast i Växjö har jag gått på flera matcher med Lakers. Hemma i Värnamo när jag var ung var jag mycket i ishallen, men det var kanske mest för att jag ville titta på spelarna, berättar hon.
Anna Tenje är helt övertygad om att Växjö Lakers framgångar, oavsett om det blir ett tredje SM-guld eller inte, har stor betydelse för Växjö som stad och kommun.
- Växjö Lakers inbringar mycket positivt till staden och sätter Växjö på kartan. Det kan till exempel innebära att en företagare som vill öppna en filial kanske väljer att satsa på Växjö, och att ungdomar som ska studera väljer att göra det i Växjö och stannar sedan kvar här och blir skattebetalare, säger Anna Tenje.
- Växjö har säkert fått fler besökare och turister tack vare att Lakers gjort Växjö känt och det har gynnat restauranger, hotell och hela turistnäringen i Växjö och i trakten. Sedan visar ju forskning bland annat att ett rikt idrottsliv är en faktor som lockar människor att flytta till en stad och som får företag att etablera sig.

Om Växjö Lakers tar sitt tredje SM-guld nu kan Växjöborna tyvärr inte gå ut på stan och fira i tusental som de gjorde vid de första två gulden 2015 och 2018. Pandemin sätter stopp för det. Kommunen kan inte heller ordna med några stora firanden.
- Det firandet får vi ta längre fram i så fall, säger Anna Tenje.
hans nilsson