NYHETER 2020-9-12 KL. 00:07

Anna orkar inte med fler inbrott: ”Blir snart en spik i dörren”

Av Hans Nilsson

Anna orkar inte med fler inbrott: ”Blir snart en spik i dörren”
Anna Ohlin känner att hon har blivit varmt välkomnad av Vislandaborna. Men det är tydligen inte alla i Vislanda som välkomnar henne med värme. Foto: Hans Nilsson

VISLANDA. Lilla Hörnan på Storgatan i Vislanda har drabbats av tre inbrott sedan i våras. Totalt har det stulits varor för över 40 000 kronor. - Jag är så ledsen. Det blir en spik i dörren snart, jag klarar inte ett inbrott till, säger Anna Ohlin, ägare av Lilla Hörnan.
Anna Ohlin flyttade sin butik Lilla Hörnan från Lönashult till Storgatan 3 mitt emot Apoteket i Vislanda i början av februari i år.
Där säljer hon presentartiklar, blommor, gardiner, heminredning och växter och hjälper till med bröllop och begravningar och håller i kurser.

Flytten har blivit en stor succé. Anna Ohlin känner att hon har blivit varmt välkomnad av Vislandaborna.
Men det är tydligen inte alla i Vislanda som välkomnar henne med värme. För sedan i våras har Lilla Hörnans förråd på framsidan haft tre inbrott. Varor till ett värde av över 40 000 kronor har stulits totalt.
- Vid det första inbrottet stals inte så mycket, det var lite växter bara. Men andra gången under natten till skolavslutningen den 12 juni bröt de sig in och stal stamrosor, rosor i krukor, en armeringsjärnstol och två hjärtan i svart armeringsjärn och växter för 15 000 kronor, berättar Anna Ohlin.
Under natten till tisdagen den 1 september i förra veckan var det dags igen. Den här gången bröt de upp förrådet till Lilla Hörnan och stal saker för 25 000 kronor, beräknar Anna Ohlin.
- De tog väldigt mycket den här gången, de tömde nästan hela förrådet på allt av värde. Det var flera växter och blommor av olika slag, trälådor, ljuslyktor, fågelautomater, vattenslanghållare och mycket annat. De verkar ha vetat vad det var de ville ha, säger Anna Ohlin.

Nu är hon trött på inbrotten och funderar till och med på att stänga butiken för gott.
- Hur kan man ha hjärta att stjäla blommor? Det inte roligt att komma till jobbet och se det här. Jag har ju 10 000 kronor i självrisk dessutom. Nu klarar jag snart inte mer motgångar, det här är jättejobbigt psykiskt, förklarar Anna Ohlin och lägger till:
- Många kunder har kommit in i butiken efter inbrotten och sagt snälla saker till mig. De vill att jag ska stå ut lite till. Jag har lagt ned min själ på butiken, det är inte så lätt att jobba upp något ekonomiskt. Men om inbrotten fortsätter lägger jag ned butiken, jag orkar inte mer nu.

hans nilsson


Anna Ohlin säljer presentartiklar, blommor, gardiner, heminredning och växter i sin butik Lilla Hörnan i Vislanda. Foto: PrivatUnder natten till tisdagen den 1 september i förra veckan bröt tjuvarna upp förrådet till Lilla Hörnan och stal saker för 25 000 kronor, beräknar Anna Ohlin. Foto: Privat


PÅ STARTSIDAN JUST NU