Klik venligst
NYHETER 2020-11-21 KL. 18:34

Anna coronatränar med Satchmo

Av Hans Nilsson

Anna coronatränar med Satchmo
Anna Woja och hennes hund Satchmo tränar ofta ihop. Särskilt nu i coronatider.-Jag vande honom redan som valp att ligga på mina axlar när jag gör benböj. Det är bra träning, han väger ändå 15 kilo, säger hon. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Anna Woja och hennes hund Satchmo är ett radarpar när det gäller träning. Särskilt nu i coronatider.
- Jag älskar att träna och Satchmo är nästan alltid med, säger Anna Woja.
Vid Växjösjön vid lunchtid möttes Lokaltidningens reporter av en annorlunda syn för ett tag sedan.
Nere vid bryggan på Vattentorget vid IOGT-NTO tränade en kvinna benböj med en hund uppe på axlarna.
Det visade sig att hon heter Anna Woja, och att hon är från Köln i Tyskland. Hon bor i Sverige sedan fyra år och jobbar som läkare på Växjö lasarett.

Hennes hund heter Satchmo, och han är en snart tre år gammal tollare. Han är döpt efter den legendariske jazzmusikern Louis Armstrong vars smeknamn var Satchmo.
Anna och Satchmo är ofta ute springer och tränar ihop.
Den här träningen ligger ännu mer i tiden nu när corona plågar oss. När statsminister Stefan Löfven meddelade de nya restriktionerna nyligen på en presskonferens uppmanade han det svenska folket att inte gå på gym bland annat.
- Jag går på gym annars, men nu vill jag inte göra det på grund av corona. Med Satchmo kan jag träna både hundträning och människoträning, berättar Anna Woja.
- Han varit med mig och tränat sedan han var valp. Jag vande honom redan som valp att ligga på mina axlar när jag gör benböj. Det är bra träning, han väger ändå 15 kilo.

Satchmo ligger helt lugn och avslappnad på hennes axlar när hon gör benböj och håller i honom.
Anna Woja tycker att det är bra att Satchmo har vant sig vid att ligga på hennes axlar.
- Jag tycker om att vandra, och vi gör det mycket ihop. Om Satchmo skulle bli skadad när vi är ute och vandrar blir det inga problem att bära honom eftersom han är van vid det, säger Anna Woja.

hans nilsson


- Jag går på gym annars, men nu vill jag inte det på grund av corona, säger Anna Woja. Foto: Hans Nilsson- Med Satchmo kan jag träna både hundträning och människoträning, berättar Anna. Foto: Hans Nilsson