NYHETER 2021-10-13 KL. 16:15

Ann-Sofie driver numera butiken Oopsydaisy på heltid

Av Josefin Petersson

Ann-Sofie driver numera butiken Oopsydaisy på heltid
– Jag tog tjänstledigt från mitt arbete i ett halvår och tänkte jobba med detta lite smått och se hur det kändes. Men det var jättekul så jag fortsatte på halvtid, säger Ann-Sofie Rehn-Karlsson, ägare av Oopsydaisy. Foto: Josefin Petersson

ALVESTA. 2013 startade Ann-Sofie Rehn-Karlsson webbshopen Oopsydaisy där hon säljer bland annat kläder och smycken. 2015 så byggde de ett garage där hon även kunde ha sin butik, så sedan dess kan kunderna även komma och handla i butiken på Hattvägen 20 i Alvesta.
– Jag har jobbat som tandsköterska i alla år och sedan i våras gick jag lite tidigare i pension, då kunde jag börja jobba med min butik på heltid, tidigare hade jag bara haft den på halvtid tillsammans med jobbet som tandsköterska. Men jag kände att det var dags att göra något annat nu, säger Ann-Sofie Rehn-Karlsson, ägare av Oopsydaisy.

Just för tillfället säljer hon kläder, väskor, smycken, mössor och halsdukar, främst till kvinnor och hon berättar att det finns något för alla olika stilar, dock inga barnkläder eller tillbehör. Efterhand har hon börjat sälja mer kläder, i början var det mest smycken, väskor, vantar och mössor. Hon berättar att linnekläderna sålde jättebra i somras.
– Jag vet inte hur det kom sig att jag startade webbshopen, jag har gått och tänkt på det rätt så länge och jag var sugen på att göra något sådant, sedan så tog jag tjänstledigt från mitt arbete i ett halvår och tänkte jobba med detta lite smått och se hur det kändes. Men det var jättekul så jag fortsatte på halvtid, säger Ann-Sofie Rehn-Karlsson, ägare av Oopsydaisy.
Tidigare i höst var hon med i Googles projekt Digitalakademin, där hon fick lära sig mycket om marknadsföring och webbhandel.
– Jag tycker det var jättebra, både föreläsarna och lite lagom långa webbinarier. Det jag framför allt tar med mig är tips om marknadsföring och hur jag ska göra för att synas på Google. Men alla tips och tricks jag fick under dagen var sådant som man hela tiden kan förnya och bli bättre på, Ann-Sofie Rehn-Karlsson, ägare av Oopsydaisy.

Nu under pandemin har besöken i butiken varit färre, men i takt med att fler blir vaccinerade har även kunderna börjat komma tillbaka, tidigare handlade de flesta i hennes webbshop. I dagsläget är det öppet i butiken på torsdagar mellan 15:00 och 18:00, ibland har hon även öppet på söndagar. Men förhoppningen framöver är att kunna ha öppet någon mer kväll på vardagarna.
– Jag hoppas fler ska hitta till min butik och komma hit, det är alltid kul att träffa folk och prata med kunderna i verkligheten. Jag hade gärna velat ha en butik i Alvesta centrum också, men det får vi se längre fram om jag hittar någon billig lokal, säger Ann-Sofie Rehn-Karlsson, ägare av Oopsydaisy.

Josefin Petersson


Foto: Josefin Petersson