NYHETER 2021-10-12 KL. 15:35

Alvestaföretag är medarrangör av Sveriges första mässa efter att restriktionerna släppts

Av Josefin Petersson

Alvestaföretag är medarrangör av Sveriges första mässa efter att restriktionerna släppts
Arkivbild från tidigare år på mässan Elmia Husvagn Husbil. Foto: More PR

ALVESTA/JÖNKÖPING. Efter en lång väntan är det äntligen dags för våra mässanläggningar att slå upp sina portar. Först ut efter att restriktionerna släppts den 29 september är den nya husbils- och husvagnsmässan ”Smaka på Camping” där Alvesta Husvagn & Fritid är medarrangör. Den 14–17 oktober kommer ett 100-tal husbilar, husvagnar och campervans av 2022 års modell att fylla mässhall A på Elmia i Jönköping.
När Elmias mässa Husvagn & Husbil ställdes in för andra året i rad beslutade husbils- och husvagnsföretaget att tillsammans med importören Bergholm arrangera en egen mässa.
– Suget efter fritidsfordon är större än någonsin och de svenska camparna längtar efter att få se nyheterna för 2022 berättar Jan Saxmo på Alvesta Husvagn & Fritid.
Pandemin, som medfört att de flesta fokuserat på svemester, har resulterat i rekordförsäljning av husbilar och husvagnar det senaste året. Hos Alvesta Husvagn & Fritid har det inte varit annorlunda.
– Nej, vid vissa tillfällen har vi sålt slut på allt vi haft hemma och vårt stora jobb har för första gången någonsin till största delen handlat om att få hem nya fordon. En stor anledning till det enorma intresset är att målgruppen vuxit med över 30 procent med helt nya kunder de senaste två åren och nästa år pekar åt samma håll, säger Jan Saxmo på Alvesta Husvagn & Fritid.
Många av dem som köpt eller hyrt sitt första fritidsfordon under pandemin har således aldrig besökt en husbils- och husvagnsmässa, men nu kommer de att kunna göra det. På mässan visas ett 100-tal fritidsfordon från varumärkena Knaus, Weinsberg, Tabbert, Morelo, T@B, CI och Roller Team. Utöver detta kommer det även att finnas ett antal medutställare på plats för ett visa ett bredare utbud inom camping, bland annat tält från Inaca och tillbehör från Wigo.
– Vissa har smakat på konceptet. Nu vill vi ge både dem och erfarna husvagns- och husbilsägare möjligheten att få en överblick av 2022 års modeller och samtidigt provsmaka campinglivet med oss, förklarar Jan Saxmo på Alvesta Husvagn & Fritid.

Som namnet antyder behöver besökarna inte gå hungriga från mässan. Smakmenyer med en touch från Tyskland, Italien, Spanien och Sverige kommer att finnas på plats. Bakgrunden till detta är att de är några av de länder som har flest husvagnar och husbilar samt tillbehör representerade på den svenska marknaden.
På programmet står även musikunderhållning. Under fredag och lördag kväll planeras en dinnershow i Lobby Nord till vilken besökare kan förboka biljetter. På området utanför Hall A erbjuds campingplatser för de som vill stanna över natten.
– Vi vet att många har längtat efter en mötesplats och vi vill skapa en härlig upplevelse för både tidigare kunder och nya campare som är sugna på mer, säger Jan Saxmo på Alvesta Husvagn & Fritid.

Mässan följer gällande regler och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och självklart görs anpassningar vid behov om rekommendationerna skulle uppdateras. Mässan har fri entré. Det enda man betalar är en bokningsavgift på 30 kronor.
Josefin Petersson


Den 14–17 oktober är det dags för mässan "Smaka på Camping” där Alvesta Husvagn & Fritid är medarrangör. Foto: Josefin Petersson