NYHETER 2020-3-5 KL. 10:10

Alvesta ska få ett varumärke: ”Ska bygga ännu mer stolthet hos invånarna”

Av Hans Nilsson

Alvesta ska få ett varumärke: ”Ska bygga ännu mer stolthet hos invånarna”
- Platsvarumärket ska bygga ännu mer stolthet bland kommunens invånare genom att lyfta fram allt positivt vi har, säger Ola Agermark, näringslivsansvarig på Alvesta kommun. Foto: Alvesta kommun

ALVESTA. Nu ska Alvesta kommun få ett eget platsvarumärke - och det är främst Alvestaborna själva som ska bestämma vad det ska bestå av.- Vad är det som gör att man vill bo och arbeta i Alvesta och ha företag här eller vill besöka kommunen? Det är det vi vill veta, säger Ola Agermark, näringslivsansvarig på kommunen.
Uppdraget kommer från politikerna i Alvesta. De vill att tjänstemännen och den nya utvecklingsavdelningen, som ska börja i vår, ska ta fram ett platsvarumärke för Alvesta kommun.
Än så länge är det i planeringsstadiet och man vet inte exakt hur det ska ske rent praktiskt att få in åsikter om Alvesta. Men man vet vad man vill med det i alla fall.
- Vi vill ha en dialog med invånarna och näringslivet i Alvesta kommun, och även besökarna av kommunen. Vill veta vad det är som är unikt med Alvesta och vad det är som är så bra att man vill bo och leva i Alvesta och starta företag här eller bara besöka Alvesta, säger Ola Agermark.

Varför vill man då veta detta? Jo, tanken är att man ska bygga ett varumärke för Alvesta som kan locka folk att flytta till Alvesta, eller söka jobb, starta företag och besöka Alvesta.
- Vi ska lyfta fram bra saker med Alvesta som man kan stå för och ta till sig. Att det är så här vi ser på Alvesta och att det är så här vi pratar om Alvesta, förklarar Ola Agermark.
- Platsvarumärket ska bygga ännu mer stolthet bland kommunens invånare genom att lyfta fram allt positivt vi har. Förhoppningsvis blir invånarna på så sätt omedvetet ambassadörer som pratar positivt om sin kommun. Ibland reflekterar vi människor inte om allt bra utan tar saker lite för givet och tenderar mer att lyfta fram sådant som är negativt.

Vad är det som är bra med Alvesta kommun om Ola Agermark får bestämma då?
- Att det ligger strategiskt väldigt bra till mitt i södra Sverige, att det är snabbfotat och lättillgängligt med stambanan och att det är ett bra samarbete mellan kommun och näringsliv. Sedan är naturen här väldigt fin, säger Ola Agermark.
- Dessutom är det bra boendemöjligheter i Alvesta, ett starkt och bra föreningsliv och god kommunal service. Det finns många pärlor i kommunen, lägger han till.

hans nilsson

PÅ STARTSIDAN JUST NU