NYHETER 2021-10-7 KL. 15:00

Alvesta kvar på tredje plats i länet i Svenskt Näringslivs ranking om företagsklimatet

Av Josefin Petersson

Alvesta kvar på tredje plats i länet i Svenskt Näringslivs ranking om företagsklimatet
Foto: Alvesta kommun

ALVESTA. I den årliga attitydundersökningen från Svenskt Näringsliv om företagsklimatet i Sveriges kommuner backar Alvesta något i rankingen trots ett mycket förbättrat sammanfattande omdöme från näringslivet.

Efter en kraftig ökning 2020 med 79 placeringar backade Alvesta kommun 11 placeringar från plats 74 till plats 85 i årets ranking. Alvesta ligger däremot kvar på tredje plats i länet. Alvesta ökade sitt sammanfattande omdöme om företagsklimatet för fjärde året i rad, från 3,62 till 3,75 (Sverigesnittet 3,43) och klättar från plats 3 till plats 2 i länet.

– Det är svårt att påverka en ranking mer än att vi bara kan jobba med att bli bättre hela tiden och då är det glädjande att vi ökar vårt sammanfattande omdöme om företagsklimatet i år också vilket visar på ett långsiktigt och bra arbete. Vi fortsätter att hålla en hög nivå på vår service till näringslivet vilket också andra undersökningar visar som till exempel Insikt där vi placerar oss på plats fem i landet säger Per Ribacke kommunstyrelsens ordförande i Alvesta.

– Jag är glad och stolt över det arbete som görs tillsammans för att skapa ett positivt klimat och en attraktiv kommun att leva, bo och verka i. Det är ett långsiktigt och målmedvetet arbete som i våras gett det bästa sammanfattande omdömet någonsin. Tyvärr tappar vi några placeringar i rankingen jämfört med alla andra kommuner, men vi behåller vår 3:e plats i länet. Vi är medvetna om att allt inte är prickfritt och kommer fortsätta förbättra oss på olika sätt. Ett livskraftigt näringsliv är en grundförutsättning för en tillväxtkommun säger Thomas Haraldsson vice ordförande i kommunstyrelsen i Alvesta

– Det är glädjande att Alvesta kommun behåller höga resultat i årets företagsranking. Att vi har en hög tillväxt och många framgångsrika företag är en förutsättning för att kommunen ska fortsätta att utvecklas och vara en attraktiv kommun att leva, bo och verka i. Nu när pandemin snart är över längtar vi efter att få träffas ute på arbetsplatserna igen för att ytterligare skapa tillit genom dialog mellan kommun och företagen, säger Camilla Holmqvist kommunchef i Alvesta.

Josefin Petersson