NYHETER 2021-6-6 KL. 19:26

Ahmed har köpt Fanten: ”Jag bygger ett imperium”

Av Hans Nilsson

Ahmed har köpt Fanten: ”Jag bygger ett imperium”
Ahmed Alqadomi som driver Kungsgrillen har köpt Restaurang Fanten på Norremark. Här öppnar han den 1 juli sitt åttonde matställe sedan 2014. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Ahmed Alqadomi som driver Kungsgrillen har köpt Pizzeria Fanten på Norremark i Växjö. Den 1 juli öppnar han där sitt åttonde matställe på bara några år - samtidigt som han bygger ut Kungsgrillen på Norra Järnvägsgatan och lanserar ett nytt koncept.
- Jag bygger ett imperium. Kungsgrillen ska bli en kedja, nästa mål är Malmö, Köpenhamn, Göteborg och Stockholm, säger Ahmed Alqadomi.
Det råder ingen tvekan om vem som är falafel- och kebabkungen av Växjö. I november 2014 öppnade Ahmed Alqadomi Kungsgrillen i korsningen Storgatan och Vikingagatan nära Hennings konditori.
Efter det har han öppnat mer än ett nytt matställe varje år i snitt. Kungsgrillen finns nu även på Storgatan mitt i Växjö city, på Teleborg Centrum, med en vagn vid Willys på Handelsplats I 11, på köptentret C4 i Kristianstad och på Norra Järnvägsgatan mitt emot det nya stations- och kommunhuset i Växjö.

Konceptet är falafel, vegansk falafel, kebab, pizza, kycklingkebab, shawarma, sallad, vegansk pizza och hamburgare.
Han driver även Burekspecialisten på Storgatan 54 som serverar mat från Balkan och han har en vagn vid Kungsgrillen på Storgatan 56 där han säljer munkar och churros med glass.
Nu har Ahmed Alqadomi dessutom köpt den klassiska Restaurang Fanten på Rådjursvägen 2 på Norremark. Det blir hans åttonde matställe.
Den 1 juli öppnar han här i de 200 kvadratmeter stora lokalerna under namnet Kungsgrillen Norremark.
Han har funderat under ett par år på att öppna på Norremark och nu har han stora planer för den nya restaurangen.
- Det blir samma koncept som Kungsgrillen på Storgatan 56, jag kallar det för Kungsgrillen original. Vi börjar med fem anställda, men målet är att bygga om och ha en drive-in här. Kanske nästa år, då kan det handla om 15 till 25 anställda, förklarar Ahmed Alqadomi.
- Många av mina kunder har önskat att jag ska öppna Kungsgrillen på Norremark eller Hovshaga, och detta är ju nära Hovshaga. Det är mycket företag och många som jobbar i det här området och väldigt många som passerar här med bil. Det är ett bra område för Kungsgrillen.

Samtidigt bygger han nu om på andra våningen på Norra Järnvägsgatan. Där har han tillgång till 300 kvadratmeter och det ger utrymme för ett helt nytt koncept för Kungsgrillen som öppnar i mitten av juni.
- Det blir en matsal med Kungsgrillen på andra våningen med 50 sittplatser. Sedan finns det tre rum till på andra våningen. Jag ska hyra ut dem för fester och konferenser, och då ingår den mat vi har på vår meny i restaurangen.
- Man kan till exempel ha ett barnkalas med en mixplatta med glass, frukt, crepes och kakor. Det här konceptet med restaurang och uthyrning av rum för fester och konferenser är ganska vanligt i storstäderna.

Ahmed Alqadomi har nu matställen i alla delar av Växjö. Han känner att marknaden kan vara mättad för Kungsgrillen i Växjö.
- Nästa Kungsgrillen jag öppnar blir i Malmö. Jag har som mål att Kungsgrillen ska bli ett varumärke och en kedja med franchisetagare i städer som Köpenhamn, Göteborg och Stockholm.
- Jag vill inte stå still, jag gillar att utvecklas. Men jag gör inte det här bara som business, Kungsgrillen handlar inte bara om att tjäna pengar. Det kommer från hjärtat, det är en passion för mig. Jag vill göra något bra för mina kunder, säger Ahmed Alqadomi.
hans nilsson


Den 1 juli öppnar Ahmed Alqadomi Kungsgrillen Norremark i gamla Pizzeria Fanten. - Kungsgrillen handlar inte bara om att tjäna pengar. Det kommer från hjärtat, det är en passion för mig, säger han. Foto: Hans Nilsson



- Det blir samma koncept som Kungsgrillen på Storgatan 56, jag kallar det för Kungsgrillen original. Målet är att bygga om och ha en drive-in här. Kanske nästa år, förklarar Ahmed Alqadomi. Foto: Hans Nilsson