NYHETER 2020-2-5 KL. 16:39

Ahmad sätter krydda på Växjö

Av Hans Nilsson

Ahmad sätter krydda på Växjö
. - Jag har 120 olika sorters kryddor från hela världen, säger Ahmad Ahmad Tro som har butiken Damas Kryddor. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Sedan i somras har Växjö en kryddaffär. Det är den 19-årige Ahmad Ahmad Tro som har öppnat Damas Kryddor mitt emot Brödernas Frukt & Grönt på Verkstadsgatan. - Jag har 120 olika sorters kryddor från hela världen, säger han.
Det var i juli 2019 som den då 18-årige Ahmad Ahmad Tro från Lammhult öppnade Damas Kryddor mitt bland restaurangerna och livsmedelsbutikerna på Verkstadsgatan 18 x.
Hans pappa driver en livsmedelsbutik i Lammhult och nu ville Ahmad Ahmad Tro testa sina egna vingar.
- Det är min familj som äger Damas Kryddor, men det är jag som sköter butiken, förklarar Ahmad Ahmad Tro.

Så fort man kliver innanför dörren möts man av härliga dofter av olika kryddor från Mellanöstern, Asien, Sydamerika och Europa.
På Damas Kryddor på Verkstadsgatan finns nämligen alla möjliga kryddor och smakblandningar av kryddor.
Det går bra hittills, enligt honom själv.
- Ja, det går bättre och bättre. Jag säljer mycket kryddor till invandrare. Mest till araber och afghaner, men även till svenskar, berättar Ahmad Ahmad Tro.
- Här i området på Verkstadsgatan finns ju flera livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer och de handlar mycket kryddor av mig. Det var därför vi valde att öppna butiken i det här området, förklarar han.
Han har inte bara kryddor till försäljning. Här finns även nötter, arabiskt godis, choklad från Syrien och kaffebönor.
hans nilssonAhmad Ahmad Tro har inte bara kryddor till försäljning. Här finns även nötter, arabiskt godis, choklad från Syrien och kaffebönor. Foto: Hans NilssonDet var i juli 2019 som den då 18-årige Ahmad Ahmad Tro från Lammhult öppnade Damas Kryddor mitt bland restaurangerna och livsmedelsbutikerna på Verkstadsgatan. Foto: Hans Nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU