NYHETER 2021-10-10 KL. 15:30

Återvinningscentral i Rottne byggs ut

Av Anders Jönsson

Återvinningscentral i Rottne byggs ut
Det kommer krävas en utbildning för att få tillträde till den nya återvinningscentralen i Rottne.

ROTTNE. Återvinningscentralen (ÅVC) i Rottne kommer att byggas ut och få längre öppettider. Men för att få tillträde kommer det krävas en utbildning.
Nu under hösten och under början av 2022 kommer det ske stora förändringar på ÅVC i Rottne. SSAM kommer att bygga om och när det är färdigt kommer man kunna lämna avfall sju dagar i veckan, från tidig morgon till sen kväll.
Anläggningen kommer under större delen av öppettiderna att vara obemannad. Det kommer då finnas ett inpasseringssystem på plats som gör att man inte kan komma in utan att ha gått en utbildning.

Det handlar om en kortare webutbildning om källsortering, säkerhet och teknik. Bara det som genomgått denna utbildning och fått godkänt kommer att få tillträde till den nya återvinningscentralen.
SSAM menar att detta ger en ökad trygghet för kunden både vad det gäller in- och utpassering och hur det fungerar praktiskt på anläggningen.
- Med SSAM:s satsning på ökad tillgänglighet vid Rottne ÅVC gör vi det möjligt för hela Växjö kommun, och framför allt den norra kommundelen, att lämna sitt grovavfall under veckans alla dagar. Jag tror att det här kommer bli mycket uppskattat hos våra kunder, inte minst de boende på landsbygden som härigenom ges en ökad service, säger Anna Tenje som är styrelseordförande SSAM samt Kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Anders Jönsson