Klik venligst
NYHETER 2020-11-14 KL. 16:54

Åhléns öppnar outlet i Växjö

Av Hans Nilsson

Åhléns öppnar outlet i Växjö
I början av nästa år öppnar Åhléns Outlet på Handelsplats I11 i Växjö. - Vi ser det inte som att vi konkurrerar med Åhléns, snarare att vi kompletterar varandra, säger Johan Björkman, försäljningschef på Åhléns Outlet. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. I början av nästa år öppnar Åhléns ett nytt varuhus i Växjö. Det är Åhléns Outlet som etablerar sig på Handelsplats I11.- Växjö har ett bra läge och det är mycket på gång på det här handelsområdet, säger Johan Björkman, försäljningschef på Åhléns Outlet.
Åhléns Outlet är ett dotterbolag till Åhléns och en fristående organisation inom detaljhandelskedjan.
Man har funnits sedan 2018, men man har redan hunnit öppna outlet-butiker i Västerås, Norrköping, Södertälje, Sundsvall, Sickla, Örebro och i Helsingborg nyligen.

Nu är Växjö på gång också.
- Vårt sortiment är hem, mode och skönhet. På det viset påminner vi om Åhléns. Vi har alltid 30-70 procent rabatt på kända varumärken och vi har dessutom ett lågprissortiment, säger Johan Björkman på Åhléns Outlet.
- Vi har egna inköpare som hittar tillfälliga partier av varor till bra priser. Men vi ser det inte som att vi konkurrerar med Åhléns, snarare att vi kompletterar varandra, lägger han till.

Åhléns Outlet satsar främst på att etablera sig på externa handelsområden, som Handelsplats I11 i Växjö.
Det är där i en butikslokal på 1 500 kvadratmeter som Åhléns Outlet ska öppna i början av nästa år. Exakt datum för öppning är inte klart än.
Lokalen användes av Järnia som outlet senast. Åhléns Outlet får Willys, Dollarstore och Babyproffsen som grannar.
- Vi börjar bygga lokalerna i januari och vi kommer ha tio anställda när vi öppnar. Det blir ett stort upptagningsområde eftersom det är vår enda outlet i hela Småland hittills. Vi tänker att vi har ett sortiment av varor som tilltalar Växjöborna, förklarar Johan Björkman.

hans nilsson