EXTRAMATERIAL 2022-11-21 KL. 12:00

Spektakulära utflykter ska locka till Gran Canaria

Av Thomas Edgren

Gran Canaria är resebyrån Vings i särklass mest populära vinterdestination och har så varit i decennier med många återkommande gäster som framför allt lockas till badorterna och Las Palmas.

Spektakulära utflykter ska locka till Gran Canaria
The Red Canyon är ett av de nya utflyktsmålen på Gran Canaria. Foto Climbo

Men ön har mycket mer att erbjuda än bara sol och bad och citypuls och det tar Ving fasta på när utflyktsprogrammet i vinter utökats med hisnande bergsklättring, vandring genom raviner, canyoning, regnskogsturer och besök vid vulkankratrar.

Med utflykter utöver det vanliga, som för tankarna till allt från Gran Canyons i karakteristiska bergslandskap i Arizona till tropikernas regnskogar vid ekvatorn, vill Ving visa en ny sida av Gran Canaria.

- Att Gran Canaria lockar med sol och bad, behagligt klimat och fina hotell är inget nytt, men att ön kan erbjuda spektakulära naturupplevelser i världsklass är för många okänt. Lata dagar vid poolen i all ära, men vi vet att många av våra gäster vill vara aktiva under semestern och se sig omkring, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.
-
- Våra nya utflykter kan möta de önskemålen och är bland de häftigaste vi kan erbjuda på ön. Semesterupplevelser med inslag av både adrenalinpåslag, äventyr, smakupplevelser och mäktiga vyer blir minnen för livet, säger Claes.
-
Utflykterna arrangeras i samarbete med den lokala upplevelsearrangören Climbo, som med sina guider tar med deltagarna i mindre grupper för en mer personifierad upplevelse. Utöver de äventyrliga inslagen få man ta del av lokal mat- och dryckeskultur, lära sig mer om öns flora, fauna och historia och njuta av Gran Canarias många olika skepnader i landskap och vyer.

I ett första skede lanseras fem nya utflykter, som kan bokas i förväg innan resan. Utöver dem kan Ving erbjuda andra upplevelser i utflyktsprogrammet, från katamaranturer och rundturer på ön till vandringar och matupplevelser.FOTNOT
Bland de nya utflykterna märks
Via Ferrata – Adrenalinfylld naturupplevelse med vandring och klättring.
The Red Canyon – vandring genom raviner och bergslandskap.
Gran Canarias regnskog – vandring genom uråldriga Bosque de Dorama, bad i källor och vattenfall.
Vulkantur – tur till öns högsta punkt, vulkankratrar och utsiktsplatser.
Canyoning i Gran Canarias regnskog – Klättring med rep nedför vattenfall och raviner.