VÄXJÖ 2023-1-31 KL. 17:26

Växjöbo misstänkt för att ha planerat mord i Sundsvall

Av Hans Nilsson


VÄXJÖ. En 22-årig man från Växjö greps vid en polisrazzia i Sundsvall nyligen misstänkt för att ha planerat mord, uppger lokala medier. Mannen häktades sedan på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till mord tillsammans med fyra andra personer som greps.

 Växjöbo misstänkt för att ha planerat mord i Sundsvall
En 22-årig man från Växjö var en av de sju personer som greps när polisen gjorde razzia i Sundsvall. Han häktades sedan på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till mord. Bilden är tagen i ett annat sammanmhang. Foto: Hans Nilsson


Det grova våldet med skjutningar och bombdåd i Stockholm och Uppsala den senaste tiden ska enligt flera medier ha en koppling till Sundsvall och en konflikt om narkotikamarknaden. Polisen har bekräftat den bilden.
I torsdags i förra veckan slog polisen till på flera adresser i Sundsvall och beslagtog automatvapen och stora mängder narkotika.
En man från Växjö var en av de sju personer som greps när polisen gjorde razzian i Sundsvall. Han häktades i måndags i Sundsvalls tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till mord tillsammans med fyra av de andra sju som greps. Mannen har tidigare fått ett strafföreläggande för ringa narkotikabrott 2019.
Totalt sju personer i åldern 17 till 22 år, varav en 19-årig kvinna, har häktats efter polisens tillslag i Sundsvall. Flera är från södra Sverige, bland annat Sölvesborg och Kristianstad.
De är bland annat misstänkta för förberedelse till mord, grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.