VÄXJÖ 2023-5-26 KL. 17:23

Växjö DFF bjuder på fin fotboll - men publiksiffran är pinsam

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Inför enbart 449 personer i publiken på Visma Arena gjorde Växjö DFF en kanonmatch mot BP i söndags i Damallsvenskan och vann med 1-0 efter ett mycket snyggt mål av Evelyn Ijeh.
Växjö DFF bjöd på fin anfallsfotboll - men publiksiffran är pinsamt låg.

Växjö DFF bjuder på fin fotboll - men publiksiffran är pinsam
Växjö DFF vann med 1-0 mot BP hemma inför 449 personer på Visma Arena. Var är publiken? Var är alla som försöker göra en politisk sak av damfotbollen? Var är alla som signalerar att de gillar damfotboll och håller på Växjö DFF? Foto: Hans Nilsson


Varför går inte de fotbollsintresserade Växjöborna och tittar på Växjö DFF? Ett lag i högsta serien som dessutom har inlett årets seriespel på ett bra sätt. Det borde väl finnas betydligt fler än 449 personer som älskar fotboll i Växjö med omnejd och som vill se Växjö DFF spela?

Jag har sett enormt mycket fotboll i mitt liv. Inte bara privat. Jag har även jobbat som sportreporter och inte bara bevakat herrfotboll utan även en del damfotboll.
De senaste åren har damfotbollen gjort stora framsteg. Spelarna har mycket bättre bollteknik, det är högre tempo, dom är mer taktiskt utbildade, skjuter bättre och har betydligt bättre passningsspel än för bara några år sedan. Jag kan utan tvekan säga att underhållningsvärdet i stort sett är lika högt när damer spelar på elitnivå som när herrar gör det. Det såg jag tydliga exempel på i matchen mellan Växjö DFF och BP. I båda lagen.
Okej, det finns egentligen ingen anledning att jämföra damfotboll med herrfotboll. Damfotbollen står stadigt på sina egna ben och utifrån sina egna förutsättningar.
Så därför låter jag bli det - förutom att jag vill påpeka att underhållningen är av lika hög klass på elitnivå när damer spelar som när herrar gör det.

Men som sagt: Var är publiken? Var är alla som försöker göra en politisk sak av damfotbollen? Var är alla som försöker signalera att de minsann gillar damfotboll och håller på Växjö DFF? Varför stöttar de inte sitt lag på hemmaplan genom att gå och titta på dom? Sitter de hemma och tittar på damernas matcher på nätet eller på tv istället för att betala 100 spänn för en biljett?Mer än så kostar det inte att se Växjö DFF spela live. Damerna i Växjö DFF skulle säkert uppskatta om det kom mer folk till Visma Arena när de spelar än att folk sitter hemma och tittar på dem på tv.hans nilsson