VÄXJÖ 2023-1-26 KL. 14:51

Vänsterpartiets nya partilokal invigdes på kulturnatten

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. På Kulturnatten förra lördagen invigde Vänsterpartiet i Växjö sin nya partilokal på Bäckgatan 14.
Det bjöds på musik, mingel och tilltugg från 18 till 21.

Vänsterpartiets nya partilokal invigdes på kulturnatten
Vänsterpartiet i Växjö har en ny partilokal på Bäckgatan 14. - Den nya lokalen känns som en naturlig del i hur vi vill arbeta utåtriktat, förklarar Kristian Rappner, ordförande i Vänsterpartiet Växjö. Foto: Hans Nilsson


- Att invigningen ägde rum under kulturnatten känns bra. Kulturupplevelser skapar möten mellan människor och väcker tankar, känslor, föreställningar och frågeställningar, säger Vänsterpartiets kommunalråd Maria Garmer.
Under valrörelsen 2022 insåg Vänsterpartiet att det fanns ett stort behov i Växjö av ett forum där människor kan mötas och prata. Det är därför man nu har skaffat en ny partilokal.
- Vi hade många sociala aktiviteter och arrangemang som togs emot positivt och lockade mycket folk. Den nya lokalen känns som en naturlig del i hur vi vill arbeta utåtriktat, förklarar Kristian Rappner, ordförande i Vänsterpartiet Växjö.
- Det ska vara lätt att nå sina lokala politiker, vår uppgift är att vara tillgängliga och nära invånarna. Jag ser mycket fram emot att möta människor på Bäckgatan och lovar att det kommer finnas nybryggt kaffe till den som har en fråga eller synpunkt, säger Maria Garmer.
Vänsterpartiets nya partilokal på Bäckgatan är samma lokal som Ved-Karlsson hade förr.


Vänsterpartiets kommunalråd Maria Garmer. Foto: Henrik Petersson