VÄXJÖ 2024-3-11 KL. 10:00

”Vad är det för fel på folk?”

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Torsdagen den 21 mars på Kafé de Luxe i Växjö framför komikerna Birgita Klepke och Malin Appeltofft standupföreställningen ”Vad är det för fel på folk/oss?” - med vassa spaningar och bittra analyser av sakernas tillstånd och livet.

”Vad är det för fel på folk?”
Malin Appeltofft och Birgita Klepke sätter upp standupföreställningen ”Vad är det för fel på folk/oss?” på Kafé de Luxe i Växjö den 21 mars. Foto: Pressbild


Under föreställningarna delar damerna generöst med sig av sina egna tillkortakommanden och tappra försök att leva värdiga liv.
Frågan de varje dag ställer sig är: Vad är det för fel på folk – och på oss själva?

Birgita Klepke och Malin Appeltofft vill få publiken att skratta åt det skeva i en turbulent tid: ”Vi lovar inga snabba lösningar på klimatkris och krig och har inga mirakelkurer mot konspirationsteorier, men vi lovar att du kommer må bättre efter att ha fått skratta tillsammans med oss”.
Båda har drivit standupklubbar tillsammans i flera år och nu gör de en föreställning ihop.
Malin Appeltofft har varit showartist och lärare/utbildningsledare. Hon har gjort flera egna standupföreställningar som hon har uppträtt med för svensktalande publik i hela Sverige, Finland, Spanien och i New York.

Birgita Klepke har arbetat som journalist i drygt 30 år. Hon började med standup comedy samma år som hon fyllde 60. Sedan dess har hon uppträtt i olika sammanhang över hela landet samt gjort flera egna soloshower. Birgita Klepke bor regelbundet i närheten av Växjö, där hon är uppvuxen. Men annars är hon bosatt i Stockholm.

Föreställningen ”Vad är det för fel på folk/oss?” börjar klockan 19.30 den 21 mars. Denna kväll är även läraren och komikern Anna Rosén, som bor i Växjö, med och uppträder.


hans nilsson