VÄXJÖ 2024-1-30 KL. 17:08

Ungliberalerna växer i Kronoberg

Av Hans Nilsson

KRONOBERG. Liberala ungdomsförbundet Kronoberg har ökat från 22 medlemmar 2022 till 149 medlemmar 2023. Nu är man det fjärde största distriktet inom LUF i hela landet.
- Jag trodde inte att det var möjligt att utveckla medlemsantalet så mycket på ett år. Med ett fint stöd från Liberala ungdomsförbundet och våra medlemmar har vi lyckats åstadkomma något, säger Erik Persson Timm, ordförande i Liberala ungdomsförbundet Kronoberg.

Ungliberalerna växer i Kronoberg
Erik Persson Timm, ordförande i Lliberala ungdomsförbundet Kronoberg. Foto: Pressbild


LUF har bedrivit ett intensivt arbete med många kampanjer på länets skolor, och det tänker man fortsätta med, säger Erik Persson Timm.
Efter varje kampanj ordnar man en social aktivitet som kallas för Café Liberal.
- Vi bjuder in en talare som kan prata om allt från klimatet till skolpolitik och vi erbjuder alltid något gott, till exempel pizza och läsk. Vi vill att ungdomar ska lära sig mer om politik och att vi liberaler kämpar för ett mer fritt samhälle där individen själv kan bestämma över sitt eget liv, förklarar Erik Persson Timm.

LUF i Kronoberg har gått från att ha ett fåtal ombud på Liberala ungdomsförbundets kongress till att ha åtta ombud på nästa kongress 2024.
- I framtiden kommer vi att anordna fler aktiviteter till exempel café liberaler, filmmaraton, sällskapsspel och studiebesök på olika verksamheter.
hans nilsson