VÄXJÖ 2023-9-11 KL. 18:00

Tajma Sisic i Växjö nominerad till Europaparlamentet

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. I juni nästa år är det val till Europaparlamentet - nu har Socialdemokraterna i Kronoberg nominerat Tajma Sisic i Växjö som sin representant till Europaparlamentet.
- Jag är glad och hedrad över att bli nominerad till listan för Europaparlamentet, säger Tajma Sisic (S) i ett pressmeddelande.

Tajma Sisic i Växjö nominerad till Europaparlamentet
Tajma Sisic (S), ordförande i Vidingehems styrelse, har nominerats av Socialdemokraterna i Kronoberg som partiets representant till Europaparlamentet. Foto: Pressbild, Vidingehem


Valet till Europaparlamentet hålls den 9 juni 2024. Sverige har 21 platser i Europaparlamentet.
Socialdemokraterna har sedan 2019 fem av dessa 21 parlamentsledamöter.
Nomineringsprocess pågår nu hos partierna. Socialdemokraterna slutför sin nationella lista nu i höst.

Tillsammans med Socialdemokraterna i Blekinge, Gotland, Kalmar län och Jönköpings län har S i Kronoberg beslutat om fem gemensamma kandidater.
De är i prioriteringsordning: Ilan De Basso, Jönköpings län, Tajma Sisic, Kronobergs län, Filip Reinhag, Gotland, Sandra Bizozzero, Blekinge och Henrik Nilsson Bokor, Kalmar län.
- Det gör mig stolt att Socialdemokraterna i Kronoberg vill satsa på unga kvinnor, kommenterar Tajma Sisic.

Tajma Sisic betonar särskilt att samarbete och solidaritet i Europa är viktigare än på länge.
- Inte minst med tanke på oron i vår omvärld och det krig som sker i Europa. Sverige måste vara med och påverka detta arbete och det gör vi bäst genom EU, säger Tajma Sisic och fortsätter:
- Europeiskt samarbete är avgörande, samtidigt är det viktigt att vissa nationella angelägenheter förblir enbart nationella. Det är orimligt att EU har stor inverkan på till exempel svensk bostadsmarknad.
- Sverige måste driva politik i EU som främjar våra intressen och det arbetet vill jag vara en del av, förklarar Tajma Sisic, som sitter i fullmäktige och är ordförande i kommunala bostadsbolaget Vidingehems styrelse.

hans nilsson