VÄXJÖ 2024-6-18 KL. 15:00

Simhallen har fått en ny restaurang

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. I december 2023 öppnade Lan Luc en salladsbar på Kungsgatan 1 i Växjö ihop med sin sambo. Nu satsar de på ytterligare ett matställe i Växjö. De har tagit över Avokado Salladsbar i simhallen och döpt om det till Restaurang Badhuset.
- Vi är unga och vi vill satsa nu, jag tror det kommer gå bra här, säger Lan Luc.

Simhallen har fått en ny restaurang
Förra året öppnade Lan Luc en salladsbar på Kungsgatan i Växjö ihop med sin sambo. Nu har de tagit över Avokado Salladsbar i simhallen och döpt om det till Restaurang Badhuset. Foto: Hans Nilsson


Lan Luc är 41 år och hon och hennes jämnårige sambo Dien Pham kommer från Vietnam från början.
Hon har haft egen sushi- och thai-restaurang i Malmö i flera år. Efter att hon kom till Växjö för snart tio år sedan har hon varit anställd på flera olika restauranger.
Men i december förra året öppnade hon Mango Salladsbar på Kungsgatan 1 med hjälp av sin sambo. Där tog de över Avokado Salladbar.

I mitten av maj i år tog de över ännu en Avokado Salladsbar, nämligen den som fanns i simhallen i Växjö.
Här finns en ganska stor restaurang och en kafé-del med servering med utsikt mot Växjösjön.

Numera heter matstället Restaurang Badhuset. Tanken är att Lan Luc ska sköta Restaurang Badhuset med kafé och att sambon ska ta hand om Mango Salladsbar på Kungsgatan.
- Jag är glad, det är mycket att göra här. Det är mycket folk, många som badar som fikar och som kommer in och äter efteråt. Många barnfamiljer och ungdomar och äldre, berättar Lan Luc
- Det är roligt att jobba med barn och ungdomar. Vi kommer ordna barnkalas där man kan boka paket, och vi kommer satsa mycket på erbjudanden med rabatter på tio procent för pensionärer, Actic-medlemmar, regionen och företag.
Men Lan Luc tror att Restaurang Badhuset inte enbart kan locka folk som är badgäster.
- Det finns ju inga restauranger i närheten, så målet är att även få de som bor nära simhallen att komma hit och äta eller köpa med sig mat hem, säger hon.

Restaurang Badhuset bjuder på några nyheter på menyn jämfört med den tidigare Avokado Salladsbar: sushi, risrätter och caesarsallad.
Lunchmenyn kommer bestå av tre rätter och det blir en speciell sommarfika med kaffe och bulle eller munk till nedsatt pris, berättar Lan Luc.

Restaurang Badhuset kommer ha öppet varje dag: klockan 11-19 i veckorna och 11-18 på helgerna. Det blir mycket jobb, men Lan Luc har en anställd och dessutom en dotter som kan hjälpa till nu i sommar.
- Man måste kämpa, vi vill verkligen försöka. Man måste försöka. Vi får se hur det går här, jag tror det går bra, slår hon fast.

Vad som kommer ske med nuvarande simhall när det byggs en ny på Bäckaslöv är oklart. Vad händer då med Restaurang Badhuset? Det är inget som bekymrar Lan Luc.
- Nej, det är om fyra-fem år som den nya simhallen är klar. Vi får se då, säger Lan Luc.

hans nilsson


Tanken är att Lan Luc ska sköta Restaurang Badhuset med kafé och att sambon ska ta hand om Mango Salladsbar på Kungsgatan. Foto: Hans Nilsson- Man måste kämpa, vi vill verkligen försöka. Man måste försöka, jag tror det går bra, säg Lan Luc. Foto: Hans Nilsson