VÄXJÖ 2023-12-8 KL. 15:25

Rotary tältar på Stortorget under Musikhjälpen

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Även Rotary i Växjö bidrar till Musikhjälpens insamling - man kommer att ha ett bemannat tält på Stortorget under ett dygn den 12-13 december.
- Musikhjälpens tema ”Ingen ska behöva dö av hunger” är centralt också för Rotary, det är ju ett av våra fokusområden, förklarar Birgitta Rydztröm i Rotary.

Rotary tältar på Stortorget under Musikhjälpen
Tältet som Rotary använder på Stortorget i Växjö under Musikhjälpen kallas för ShelterBox. Foto:Pressbild


Tältet kallas för ShelterBox. Det används vid naturkatastrofer för att snabbt hjälpa drabbade familjer de första kritiska dagarna.
Från tisdagen den 12 december klockan 7 till onsdagen den 13 december klockan 7 kommer tältet på Stortorget vara bemannat.
- Rotary har en lång tradition av att arbeta med humanitära insatser runt om i världen och i Växjö är vi engagerade i flera olika hjälpprojekt. Att starta Rotarys insamlingsbössa för Musikhjälpen var självklart, säger Birgitta Rydztröm i Rotary.
Så sent som i måndags hade Rotary i Växjö samlat in 14 000 kronor.
Shelterboxen som visas upp på Stortorget har den mest kritiska utrustning som en katastrofdrabbad familj behöver. Den innehåller bland annat ett specialutvecklat tält, värmande filtar, vattenreningsutrustning, köksredskap, spis, verktyg, ett aktivitetspaket för barn, solcellslampa med mera.

hans nilsson