VÄXJÖ 2024-3-8 KL. 16:04

Region Kronoberg ordförande för Euroregion Baltic

Av Hans Nilsson

KRONOBERG. Region Kronoberg tog nyligen över ordförandeskapet i Euroregion Baltic (ERB). Det är Moderaternas René Jaramillo som under 2024 är president i Euroregion Baltic - en plattform för regionalt politiskt samarbete i sydöstra Östersjöområdet.

Region Kronoberg ordförande för Euroregion Baltic
René Jaramillo (m) ÄRunder 2024 är president i Euroregion Baltic i och med att Region Kronoberg har ordförandeskapet i Euroregion Baltic (ERB). Foto: Pressbild


- Under vårt ordförandeskap ska vi fokusera på att förstärka sammanhållningspolitiken, för att påverka så att våra regioner kan fortsätta utvecklas med innovation, hållbarhet och en stark tillväxt! Kronoberg agerar lokalt och globalt för Kronobergarnas bästa, säger René Jaramillo (M) i en presskommentar.

Ordförandeskapet roterar mellan de regioner som deltar i Euroregion Baltic och i år är det Kronobergs tur.
Syftet med Euroregion Baltic är att förbättra livsvillkor för invånare, främja kontakter mellan länderna och mellan lokala samhällen och att främja åtgärder för hållbar utveckling i södra Östersjöområdet.
- Jag tar mig an uppdraget med en vilja att jobba för att stärka vårt samarbete med våra vänner i länder som inte bara har en stor betydelse för Kronoberg, utan en viktig och strategisk betydelse för Sverige, säger René Jaramillo (M).

Medlemmar i Euroregion Baltic är Region Kronoberg, Region Blekinge, Region Kalmar län, Bornholms regionkommun i Danmark, Region Pommern och Region Warmia-Mazurien i Polen och Klaipeda län i Litauen.
hans nilsson