VÄXJÖ 2022-6-29 KL. 22:10

Öppnar ”walk through””Jag vill sälja mer persiskt på sikt”

Av Thomas Edgren

VÄXJÖ. Amir Tajari, ägare av Mat & Prat på Arabygatan har nu öppnat en ”walk through” med svensk husmanskost i en av kioskerna på Willans Park i city. Ett sätt för folk att snabbt ta sig ut från jobbet och köpa lunchmat. Och så introducerar han persiska baguetter.

Öppnar ”walk through””Jag vill sälja mer persiskt på sikt”
Nytt gatukök fast även med husmanskost och persiska baguetter. Platsen är Willans Park och ägare Amir Tajari. Foto: Cecilia Petersson.

- På Mat & Prat har vi sedan tidigare infört ”Drive in” paralellt med att sitta inne i restaurangen, så nu tänkte vi ha ”Walk trough” här i city. Matkostnaderna ökar i dessa tider men genom att sälja hämtmat, får vi ned kostnaderna och slipper hantering med disk och porslin, så Växjöborna tjänar ju på detta, menar Amir.
Samtidigt introducerar han persiska baguetter som en ny matprodukt i Växjö, jämte den husmanskost som serveras. Åtta eller nio olika fyllningar finns det.
- Det var tänkt att detta skulle vara ett klassiskt gatukök här på Storgatan, men jag hade många som bad att vi skulle servera svensk husmanskost här också, så nu blev det så, tillsammans med pizzor, pasta och persiska baguetter. Vi kör fyra husmanskostalternativ och byter menyer varje vecka, berättar Amir.

Från och med i höst kommer han att erbjuda ett persiskt lunchalternativ varje dag, men på sikt hoppas Amir att kunna öppna en restaurang som enbart serverar det persiska köket.
- Det finns mycket god persisk mat, grillade rätter och grytor med ris, som Växjöborna borde få testa. Mat som inte är lika stark som den indiska även om den påminner om den med sin kryddiga och syrliga smak. Vi kör persiska rätter då och då vid Mat & Prat på Arabygatan, men en egen liten persisk restaurang här i centrum vore något!

Mat & Prat kommer även fortsätta med att ha en glassbar i samma lucka, för den som hellre är sugen på det.


Thomas EdgrenSå kan en smaskig persisk baguette se ut. Foto: privat.