VÄXJÖ 2023-3-2 KL. 17:57

Nyföretagarcentrum går in i nytt partnerskap

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Nyföretagarcentrum har fått en ny partner - det är Colix som nu ska leverar en app för att hjälpa Nyföretagarcentrums kunder att på ett smidigt sätt kommunicera med sina rådgivare.
- Jag ser en stor möjlighet för oss och de entreprenörer vi möter varje dag att på ett modernt sätt genom appen stärka kommunikationen och använda sig av appen i bland annat vårt Mentorsprogram, säger Luljeta Jetullahu, verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum.

Nyföretagarcentrum går in i nytt partnerskap
Luljeta Jetullahu, verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum, har gått in i ett nytt partnerskap med Colix som ska leverar en app för att hjälpa Nyföretagarcentrums kunder att på ett smidigt sätt kommunicera med sina rådgivare. Foto: Hans NilssonJens Collskog på Colix är lika lyrisk när han kommenterar partnerskapet:
- Vi är glada att leverera en Colix-app till Nyföretagarcentrum, nu ser vi fram emot att se den nyttjas inom både interna processer för exempelvis styrelseadministration och externt eftersom det finns ett brett stöd för regionens blivande nyföretagare i appen. Bland annat kommer nyföretagaren kunna söka efter en mentor och bjudas in till event, förklarar han.
Colix startades 2017 av entreprenören och Fortnox-grundaren Jens Collskog och IT entreprenören Peter Lindberg - och 2021 blev näringslivsprofilen Therese Lundstedt ny vd. Bolaget har utvecklat en egen plattform som gör det möjligt att skapa skräddarsydda appar och webblösningar. Idag har bolaget ett hundratal kunder inom bygg- och fastighetsbranschen, transport och åkerinäringen.
NyföretagarCentrum ger kostnadsfria rådgivningar till alla i Kronobergs län som ska starta företag. Blivande företagare får råd av riktiga företagare. Hela 82 procent av de företag som startar efter deras utbildningsinsatser är aktiva efter tre år, jämfört med de som inte utbildas via Nyföretagarcentrum där överlevnadsgraden är 68 procent. NyföretagarCentrum erbjuder även mentorskap till sina nyföretagare, vilket ökar överlevnadsgraden för företaget till 87 procent.


hans nilsson