VÄXJÖ 2024-1-29 KL. 10:00

Naken man ofredade kvinna

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Sent en kväll knackade det på dörren hos en ung kvinna i Växjö - när hon öppnade stod det en naken 40-årig man och blottade sig för henne. Nu åtalas mannen för ofredande och sexuellt ofredande.

Naken man ofredade kvinna
Mannen var naken och blottade sig för den unga kvinnan. Foto: Calibra, Pixabay


Mannen, som är medborgare i Somalia, gick hem till en kvinna i 25-årsåldern i Växjö och hennes familj en sen kväll i april förra året. Hennes mamma och bror var också i bostaden. Den 40-årige mannen knackade på dörren.
Kvinnan öppnade. Där stod den 40-årige mannen iklädd enbart en morgonrock. Han var naken under och blottade sig för den unga kvinnan. Kvinnan kände sig kränkt och polisanmälde mannen för ofredande och sexuellt ofredande. Den 40-åriga mannen prövas nu av åklagare för ofredande och sexuellt ofredande. Han är tidigare dömd för ringa narkotikabrott.
Mannen förnekar brott i det här fallet. Men kvinnans mamma och bror har gjort iakttagelser på platsen för att bevisa gärningarna. Det finns dessutom ytterligare ett vittne som kan redogöra för sina iakttagelser den aktuella kvällen för att bevisa ofredandet.
hans nilsson