VÄXJÖ 2022-11-22 KL. 13:40

Mona G briljerade på bokmässan - Sveriges bästa countrysångerska?

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Finns det en bättre countrysångerska än Mona G i Sverige? I lördags när hon sjöng på bokmässan på stadsbiblioteket i Växjö briljerade hon med sin rena och självklara röst som låter ännu bättre live än på skiva. Publiken fick dessutom höra hennes nya låt "Inte en jul utan dej i mina tankar".

Mona G briljerade på bokmässan - Sveriges bästa countrysångerska?
Mona G tar hand om sina fans. Det var kramar, leenden och snack efter konserten. Foto: Hans Nilsson


Mona G hade lovat på Facebook att hon skulle framföra sina "livsnoveller" på bokmässan från klockan 15.20 till 16.00 i stadsbibliotekets Café, fast i musikalisk form.
En liten skara med äkta fans samlades i caféet för att lyssna på Mona G när hon sjöng till förinspelad musik under rubriken "Från Steninge till Nashville". De blev inte besvikna.
Hennes varma röst är unik och den låter ännu bättre live än på skiva. Mona G sjöng med en så härligt själslig och klar stämma att det var omöjligt att inte slås av att hon troligen hade varit en känd countrysångerska i USA om hon varit amerikan och sjungit in skivor i Nashville i 30 år.
Det är dessutom imponerande att se hur fint hon tar hand om sina fans efter konserten. Det var kramar, leenden och snack.
Mona G är dansbandssångerskan från Steninge utanför Halmstad som sjöng med Leif Bloms, och i det egna bandet Mona G:s orkester, men som 2009 gick över till att sjunga countrypop och sjunga in låtar med några av de bästa countrymusikerna i Nashville.
På bokmässan framförde hon bland annat låten "Inte en jul utan dej i mina tankar" som är tillägnad hennes mamma Elsie Hagel som gick bort för sex år sedan. Musikerna som spelar på låten arbetar i Nashville och har spelat med bland andra Dolly Parton, Bellamy Brothers och Olivia Newton-John.
- Låten är en hyllning till min älskade lilla mamma. Vi brukade fira jul ihop hemma i Steninge, julen blir aldrig densamma utan henne, förklarade Mona G nyligen i Lokaltidningen.


Mona G sjöng med en så härligt själslig och klar stämma att det var omöjligt att inte slås av att hon troligen hade varit en känd countrysångerska i USA om hon varit amerikan och sjungit in skivor i Nashville i 30 år. Foto: Hans Nilsson