VÄXJÖ 2024-1-30 KL. 17:18

Max Schultz Four på Nygatan 6

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Den svenske jazzgitarristen Max Schultz har en bred repertoar och spelar och skriver musik inom både jazz, blues och pop. Torsdagen den 31 januari står han på scenen på Nygatan 6 i Växjö.

Max Schultz Four på Nygatan 6
Jazzgitarristen Max Schultz spelar på Nygatan 6 i Växjö den 31 januari. Foto: Pressbild


Det var efter att ha sett en konsert med Jimi Hendrix i Stockholm 1970 som Max Schultz började spela gitarr vid tio års ålder. Redan när Max Schultz var 19 år turnerade han 1979 med bandet Rena vätskor i Stockholm och var med i en film av SVT.

Ganska snart blev han medlem i gruppen Mynta. Under sina sju år i Mynta utvecklades han som jazzgitarrist och kom i kontakt med indiska musikaliska influenser.
Mynta turnerade i Skandinavien och på internationella arenor som Montreaux Jazz Festival, i Singapore, Bombay, Kuba och Nicaragua.

Max Schultz vann Rikskonserters och Caprices utmärkelse Jazz i Sverige 1993 och spelade in en skiva med en konstellation som senare döptes till Max Schultz band.
Han har turnerat med Beches Brewi Indien 2015 under ledning av världsmusikern och kompositören Bengt Berger och samarbetat med bland andra Håkan Broström, Herbie Hancock, Bob Moses, Nils Landgren, Esbjörn Svensson, Svante Thuresson, Anna Nederdahl och Tommy Körberg, Marie Fredriksson och Rebecka Törnqvist.
Konserten den 31 januari börjar klockan 19. Sättningen är Max Schultz på gitarr, Zubaida Solid, vokalist, Leo Lindberg på orgel och trummisen Chris Montgomery.
Förbandet år från S:t Sigfrids folkhögskola.

hans nilsson