VÄXJÖ 2022-7-19 KL. 09:00

Maria Molin – ny VD

Av Thomas Edgren

VÄXJÖ. I maj 2019, öppnade Växjös första coworkingcenter BYN Växjö i ICON-byggnaden. Då med tre hyresgäster och tre medlemmar. Idag har verksamheten över 140 aktiva medlemmar fördelade på 65 företag och har i dagarna fått en ny vd.

Maria Molin – ny VD
Maria Molin tillträdde som ny Vd för coworkingcentrat BYN. Foto: BYN

Linnéa Öman har varit aktiv i verksamheten sedan start men har nu lämnat över rollen som VD i bolaget till Maria Molin.
- Jag har haft tre fantastiska år med fokus på att bygga upp verksamheten till där vi är idag. Nu går vi in i nästa fas för att förvalta och utveckla detta. För att ta verksamheten vidare har vi anställt Maria Molin. Det blir spännande att följa detta framöver i en mer passiv roll som ledamot i styrelsen, Maria kommer att göra detta fantastiskt, säger Linnéa.
-
Maria Molin kommer närmast från RosholmDell Advokatbyrå. Hon har en gedigen erfarenhet från affärsutveckling inom en rad olika branscher och har en förkärlek till att arbeta med ständig förbättring. Med den bakgrunden ser Maria fram emot att utveckla BYN vidare, både för BYNs medlemmar och för nya, potentiella medlemmar.
- Jag är särskilt intresserad av att se hur vi kan vidareutveckla själva nätverket med BYNs medlemmar – en fantastisk och unik idé som jag kommer att jobba vidare med ännu mer under hösten tillsammans med min kollega Åsa Fredholm, avslutar Maria.
-
Maria Molin trädde in som ny VD för Care of VXO AB 1 juli. Bolaget består idag av coworkingcenter, mötesrum, företagsbostäder samt gym och spa, beläget i ICON Växjö.