VÄXJÖ 2023-1-16 KL. 11:00

Man misshandlade sin flickvän flera gånger

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. En 24-årig man från Växjö har misshandlat sin flickvän grovt vid ett antal tillfällen. Han är tidigare dömd för narkotikabrott, ringa brott. Nu åtalas han för tre fall av misshandel. Det finns vittnen till alla händelserna.

Man misshandlade sin flickvän flera gånger
Vid ett tillfälle i mars i år sparkade och stampade den 24-årige mannen sin flickvän i huvudet och ansiktet och släpade henne över golvet. Foto: Pixabay


Vid ett tillfälle i mars i år sparkade och stampade den 24-årige mannen sin flickvän i huvudet och ansiktet och släpade henne över golvet. Hon kände smärta och fick blånader.
En annan gång drog han i en väska som hon bar på sig. Hon kände smärta och fick rivmärke på armen och sårskada på tummen då en
nagel bröts av.

Vid ett tredje tillfälle i november greppade han hennes hår och slog henne flera gånger i huvudet och ansiktet. Hon kände smärta och fick fläskläpp och blånader.
Mannen förnekar brott, men kvinnan har berättat om händelserna i förhör för att bevisa att hon utsatts för misshandel. Det finns också förhör med ett vittne om iakttagelser av händelsen i mars och av skador som kvinnan fått i ansiktet.
Ytterligare ett vittne har förhörts om iakttagelser av händelsen i mars. Vittnet larmade då polisen för att bevisa att kvinnan var i en mycket utsatt situation.

Ett annat vittne har berättat i förhör vad hon i övrigt känner till om parternas förhållanden för att bevisa att kvinnan utsatts för misshandel. Det finns även förhör med en polis som är vittne. Han gjorde iakttagelser i samband med två ingripanden i november 2022 som kan bevisa att kvinnan utsatts för misshandel.

Dessutom finns det bland annat rättsintyg för att bevisa vilka skador och märken som kvinnan hade efter händelserna i november och larmsamtal på ljudfil för att bevisa vilka uppgifter kvinnan lämnade när hon ringde SOS i november.


hans nilssoN