VÄXJÖ 2024-4-3 KL. 12:50

Man hotade att mörda personal på arbetsförmedlingen

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. En 51-årig man från Växjö åtalas för hot mot tjänsteman efter att ha angripit tre anställda på arbetsförmedlingen i Växjö med hot om våld när de har hanterat hans ärende.
Den misstänkte gärningsmannen har sagt att han vill döda de tre männen på arbetsförmedlingen.

Man hotade att mörda personal på arbetsförmedlingen
Den misstänkte gärningsmannen har sagt att han vill döda tgre i personalen på arbetsförmedlingen i Växjö. Foto: Hans NilssonMannen har skrivit i mejl till de tre tjänstemännnen: ”får känslor som gör att jag vill mörda tjänstemän som inte tjänar folket”, och ”det skulle vara moraliskt helt korrekt att hänga onödiga och klandervärda tjänstemän”.
Dessutom uttrycker han ”obehagliga sataniska känslor av att vilja avliva klandervärda onödiga tjänstemän”.

Det hände mellan den 2 november 2023 och den 7 november 2023 på Kronobergsgatan 18 i Växjö och i förhör på polisstationen i Växjö.
Den 51-årige mannen nekar till brott. En av de hotade tjänstemännen yrkar skadestånd av mannen med 10 000 kronor för kränkning. Alla de tre hotade tjänstemännen på arbetsförmedlingen har förhörts om sina upplevelser vid gärningen för att bevisa åtalet. Man har även e-postmeddelanden för att bevisa åtalet och förhörsutskrift med mannen för att bevisa åtalet.
hans nilsson