VÄXJÖ 2022-11-29 KL. 16:59

Man blev nedslagen och släpad på marken utanför sitt hus

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. En man i 30-årsåldern slogs ned utanför sitt hus i Växjö av en 25-årig man som är hans granne. Grannen slog honom med flera knytnävsslag i ansiktet och huvudet, tog kraftiga strypgrepp runt hans hals och sparkade honom på kroppen. Sedan släpade han honom längs marken. Nu åtalas den 25-årige mannen, som är medborgare i Syrien, för misshandel.

Man blev nedslagen och släpad på marken utanför sitt hus
En man i ett bostadsområde i Växjö blev slagen av en granne med flera knytnävsslag i ansiktet och huvudet - grannen tog kraftiga strypgrepp runt hans hals och sparkade honom på kroppen. Foto: Pixabay

Det var den 2 mars 2022 som misshandeln skedde i ett bostadsområde i utkanten av Växjö. Mannen som blev misshandlad blödde och fick blånad och en sårskada och smärta och fick uppsöka sjukvård.
Den 25-årige mannen greps av polisen samma dag klockan 13.04 och anhölls en och en halv timme senare, men blev sedan frigiven efter att ha suttit anhållen ett dygn.
Gärningsmannen har medgett att han har slagit och knuffat offret och tagit strypgrepp. Han säger i förhör att han var förbannad på sin granne på grund av att de nyligen hade bråkat om en tvättid.
Det finns också två vittnen som kan berätta om sina iakttagelser vid brottstillfället för att bevisa åtalet - och förhör med offret om hans iakttagelser och upplevelser vid brottstillfället för att bevisa åtalet.
Även fotografier och journalanteckningar finns i förundersökningsprotokollet som kan bevisa att den utpekade gärningsmannen orsakat offret blodvite, blånad, sårskada och smärta.
Mannen som blev misshandlad blev sjukskriven i ett par veckor. Han yrkar på skadestånd från gärningsmannen med 16 350 kronor. För kränkning 15 000 kronor och för sveda och värk 1 350 kronor.
Ärendet väcktes av åklagarkammaren i Växjö nyligen.

hans nilsson