VÄXJÖ 2024-2-16 KL. 20:03

Magnus Carlson på Scensommar i Linnéparken

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Den första artistbokningen till Scensommar i Växjö 2024 blev offentlig i måndags. Den 17 juli kommer Magnus Carlson till Linnéparken och med sig har han Jesper Lindells band - Magnus Carlson & Brunnsvik Sounds kallar de sig för och de spelar funky och soulig country på svenska.

Magnus Carlson på Scensommar i Linnéparken
Magnus Carlson & Brunnsvik Sounds stannar till i Växjö den 17 juli för en gratisspelning i Linnéparken på Scensommar. Foto: Mira Wickman


Mannen med den stora rösten, den nu 55-årige Magnus Carlson, är alltså den artist som Växjö kommun är först ut med att hälsa välkommen i år till Linnéparken och Scensommar.

Magnus Carlson har trollbundit sin publik med sin speciella röst sedan 1997 när hans band Weeping Willows slog igenom med debutalbumet ”Broken Promise Land”.
Han har även gett ut ett par album som soloartist. Låtar som ”Jag ber dig” och ”Elin” från albumet ”Ett kungarike för en kram” har spelats mycket på radio.
Dessutom har han haft bandet Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet som gett ut två cover-album.

Efter 13 album med Weeping Willows testade han nya vägar i höstas ihop med Jesper Lindells band.
Det resulterade i albumet ”Brunnsvik Sounds” och en hyllad höstturné.
Jesper Lindells band turnerade för övrigt nyligen i Sverige med den amerikanska violonisten Scarlet Rivera. Hon är mest känd för att ha spelat fiol med Bob Dylan på hans album ”Desire” från 1976 och för att ha varit med på Rolling Thunder Revue.

Nu kommer denna fantastiska ensemble med Magnus Carlsson och Jesper Lindells band att ge sig ut på turné i sommar under namnet Magnus Carlson & Brunnsvik Sounds.
De stannar till i Växjö den 17 juli för en gratisspelning i Linnéparken på Scensommar.
Eftersom albumet “Brunnsvik Sounds” och turnén blev så lyckad har de spelat in ännu ett album som kommer släppas nu under våren.

Det blir Magnus Carlson och nio musiker på scenen i Växjö som kommer bjuda på låtar från de två albumen - kryddat med pärlor ur Magnus Carlsons solokatalog.
- Förra turnén blev oerhört lyckad. Bra musik och väldigt roligt umgänge. Det var så roligt så vi bestämde omgående att spela in ett album till, säger Magnus Carlson i en presskommentar.
- Det blir funky och soulig country på svenska, perfekt för sommarkonserter utomhus. Svängigt, glädjerikt och tänkvärt på samma gång. Det kommer bli superbra, lovar han.

hans nilsson