VÄXJÖ 2022-9-21 KL. 10:40

Lokaltidningen Växjö/Alvesta- nominerade till tre fina branschpriser

Av Josefin Petersson

VÄXJÖ. Vi på Lokaltidningen Växjö/Alvesta har flera starka skäl att fira. Tre av dem är att vi nu är nominerade till "Årets annonskampanj", "Årets nytänkare" och "Årets Säljorganisation" i branschens stora tävling som avgörs i början av oktober i Stockholm.

Lokaltidningen Växjö/Alvesta- nominerade till tre fina branschpriser
Cecilia Petersson, Josefin Petersson och Sebastian Lindgren är tre glada och stolta medarbetare på Lokaltidningen Växjö/Alvesta. Foto: Pressbild

Till "Årets annonskampanj" är vi nominerade med kampanjen "Ung företagsamhet – shopping". Där skapade vi ett sätt för UF-företag att synas utan att delta på fysiska mässor. Våren 2021 härjade coronan som mest och UF fick inte hålla sin traditionella UF-mässa. Tidningens förslag var att vi under fyra veckors tid publicerade en helsida där vi plockade varor från deras nya digitala shop för att säkerställa UF-elevernas motivation, försäljning och synlighet.

Till "Årets nytänkare" är vi nominerade med den nya satsningen Business Kronoberg. Tidningen är tryckt på rosa papper och innehåller ekonomijournalistik som är lokalt och regionalt förankrat. Det bygger näringsliv och självkänsla. Hösten 2021 gjorde vi vårt första nummer av den nya tidningen Business Kronoberg. Det var riktigt kul att göra något som gick utanför våra ”vanliga” kommungränser. Tidningen blev även väldigt uppmärksammad redan från start, upplagan är 6.300 företag och delas ut med Postnord.

Till "Årets Säljorganisation" är vi nominerade för att ha ökat försäljningen med 27 procent i papperstidningen under pandemin. Genom hårt arbete, glädje och fokus har tidningen ökat sin omsättning från 2020 med 27 procent på ett år. Lokaltidningen jobbar hårt för de lokala företagen som kan bygga sina varumärken och bedriva sina affärer i en annonskanal som ger effekt. Vi gjorde även en lokal insamling där vi skänkte 100 procent av intäkterna till Växjö Charity, 157 800 kronor. Detta är vi extra stolta över.

Så här kommenterar vi på Lokaltidningen Växjö/Alvesta de tre nomineringarna:

– Vi är jättestolta. Det här betyder väldigt mycket för oss. På kort tid har vi lyckats sätta avtryck i mediebranschen i hela Sverige i och med dessa nomineringar. Vi har bara funnits i drygt tre år, och bara i två år som en självständig tidning utan någon storägare i ryggen. Med små resurser har vi lyckats åstadkomma en gratis lokaltidning med journalistik och en marknadsföring från det lokala näringslivet som nu har chansen att vinna i Stockholm den 9:e oktober, där hela gratistidningens bransch i Sverige är med. Vi är så stolta över varandra, vi är alla superengagerade och passionerade i det vi gör. Det är den stora förklaringen till att vi har lyckats bli nominerade till de här fina priserna.

Josefin Petersson