VÄXJÖ 2024-3-12 KL. 19:11

Loberg föreläser om planetskötarna

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Fredrik Loberg är frilansjournalist med rötter i Kalmar - måndagen den 18 mars kommer han till Det fria ordet hus i Växjö och berättar om sin bok "Planetskötarna".

 Loberg föreläser om planetskötarna
Fredrik Loberg kommer han till Det fria ordet hus i Växjö den 18 mars och berättar om sin bok "Planetskötarna". Foto: PressbildBoken är ett resultat av de samtal han hade med flera svenskar från söder till norr i början av 2020-talet när det svenska samhällsbygget utmanades från många olika håll.
Ryssland invaderade Ukraina fullskaligt och hela världen hade precis drabbats av ett dödligt virus. Dessutom blev följderna av den globala uppvärmningen tydligare.
Vid sidan av motorvägar, kändisrubriker, politiska utspel och shopping bor människor med rika erfarenheter. I boken "Planetskötarna" söker Fredrik Loberg upp dem längs en slingrig väg från södra Skåne till norra Lappland.
Det är unga och äldre människor som delar med sig generöst av tankar och idéer när det gäller förutsättningarna att börja vårda planeten igen.
"Planetskötarna" kom ut 2023 och är Fredrik Lobergs fjärde bok. Han har också bland annat skrivit boken "Samhällsbyggarna". Den berättar om hur människorna under hundra år byggde upp brukssamhället näringslivsmässigt, politiskt och föreningsmässigt.
Fredrik Lobergs föreläsning på Det fria ordet hus i Konsthallen i Växjö den 18 mars börjar klockan 18 och håller på till 19. Det är fri entré.