VÄXJÖ 2024-2-19 KL. 08:47

Läkare i Växjö åtalas för narkotikasmuggling

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. En läkare som bor i Växjö åtalas för narkotikasmuggling - han och en annan man har smugglat narkotikaklassad medicin genom tullen på Arlanda flygplats och in i Sverige.

Läkare i Växjö åtalas för narkotikasmuggling
En läkare i Växjö åtalas efter att ha försökt smuggla in narkotikaklassat sömnläkemedel i Sverige. Läkaren på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Rafael Juárez, Pixabay


Det här inträffade den 20 maj 2022 på Arlanda. Läkaren och en annan man ertappades när de tillsammans och i samförstånd försökte smuggla in 560 tabletter av det narkotikaklassade sömnläkemedlet zopiklon, via Arlanda, i samband med införsel till landet. Nu åtalas männen för narkotikasmuggling. Både läkaren och den andre mannen förnekar brott i förhören.
Den andre mannen åtalas dessutom för narkotikasmuggling i ytterligare ett fall. Det brottet ska ha skett vid ett senare tillfälle än våren 2022. Tolkbehov på arabiska har behövts vid förhören och behövs i rättegången.
För att styrka åtalet finns bland annat beslagsprotokoll med bilaga, foton och analysresultat för att bevisa att tabletterna som förts in i landet innehåller narkotika.
hans nilsson