VÄXJÖ 2023-3-17 KL. 18:14

Kvinna åtalas - köpte hasch på Dalbo torg

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Polisen upptäckte att en 23-årig kvinna i Växjö var påverkad av narkotika. I förhören säger kvinnan att hon köpt knarket av en mörkhyad och maskerad man på Dalbo torg. Nu åtalas hon för ringa narkotikabrott.

Kvinna åtalas - köpte hasch på Dalbo torg
Kvinnan säger att hon köpte hasch vid Dalbo torg på Araby. Personen hon köpte knarket av var en mörkhyad, svartklädd och maskerad man. Han visar aldrig ansiktet när hon köper narkotika, säger kvinnan i förhör. Foto: Hans Nilsson


Det var i samband med ett annat ärende i en lägenhet i Växjö som polisen såg att kvinnan visade tydliga tecken på att ha brukat narkotika.
Hon hade stora pupiller, var slö i tankarna, hade ett nervöst beteende och var undanflyktigt i svaren.

Kvinnan medgav att hon använt cannabis. Hon berättar i förhör med polisen att hon började röka cannabis när hon var 19 år. Nu har hon rökt cannabis i ett år, innan det var hon ren i ett år.
Kvinnan berättar att hon köper knarket själv av kontakter hon har. Det knark som fanns hemma i hennes lägenhet hade hon köpt tidigare under kvällen. Hon säger att hon köpte en femma hasch vid Dalbo torg på Araby.

Personen hon köpte knarket av var en mörkhyad, svartklädd och maskerad man. Han visar aldrig ansiktet när hon köper narkotika, säger kvinnan i förhöret. Hon berättar att hon köper 2-5 gram var fjärde dag.
Kvinnan berättar också att hon och hennes pojkvän delade på en joint en timme innan polisen kom. Hon hade även tagit Lyrica som han har på recept. Detta vet inte han inte om att hon gör. Hon berättar att hon tar det i smyg av sin pojkvän någon gång i veckan. Kvinnan förklarar att hon har recept på Mirtazapin som är lugnande.
Ärendet om ringa narkotikabrott väcktes av Åklagarkammaren i Växjö.
hans nilsson