VÄXJÖ 2024-2-23 KL. 15:25

Kronofogden gjorde insats mot Gunilla Persson på Royal Corner

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Den så kallade Hollywoodfrun Gunilla Persson, som tävlade i Melodifestivalen i Växjö i lördags, gick vidare till kvalet.
Men hennes lycka blev kortvarig. Gunilla Persson har skulder på över 630 000 kronor och Kronofogden gjorde en insats mot henne på hotellet i Växjö.

Kronofogden gjorde insats mot Gunilla Persson på Royal Corner
Gunilla Persson gjorde ett bejublat framträdande i Vida Arena i Växjö med "Won't Shake (La La Gunilla)" och gick till finalkval. Vid åttatiden på söndagsmorgonen slog Kronofogden till på hennes rum på Hotel Royal Corner. Foto: Stina Stjernkvist, SVT


På lördagskvällen gjorde Gunilla Persson ett bejublat framträdande i Vida Arena med ”Won’t Shake (La La Gunilla)” och gick till finalkval.
Men vid åttatiden på söndagsmorgonen slog Kronofogden till på Gunilla Perssons rum på Hotel Royal Corner i Växjö.

Man tog ett par Chanel-skor, fyra armband, sex ringar, fyra halsband, tre väskor, två kavajeroch en klänning. Det rapporterar bland annat tidningen Expressen.
- Naturligtvis så blir det lite upprört i början. Sedan lugnade det ner sig och vi hade ett gott samtal, säger Johannes Paulson vid Kronofogden till TT.
- Jag är mycket nöjd. Vi tog det som fanns som var utmätningsbart, det är helt enligt standard, förklarar Johannes Paulson.

Sakerna man tog kommer värderas, men det kommer inte täcka skulden på 630 000 kronor, enligt Johannes Paulson.
Gunilla Persson fick barnbidrag och andra bidrag från Sverige när hon bodde i USA och var med i ”Svenska Hollywoodfruar”.
Hon dömdes 2018 av Stockholms tingsrätt att betala tillbaka drygt 300 000 kronor till Försäkringskassan. Det skedde inte och skulden har nu vuxit till den dubbla på grund av ränta.

Kronofogden har i en tidigare utredning kommit fram till att Gunilla Persson saknar utmätningsbara tillgångar i Sverige. När det i november förra året blev klart att Gunilla Persson skulle tävla i Melodifestivalen, startade myndigheten en ny utredning.hans nilsson