VÄXJÖ 2023-1-31 KL. 17:12

Knarkaffär mitt framför ögonen på polisen

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Inför ögonen på en polis gav en 27-årig man 2,37 gram cannabisharts till en 26-årig kvinnan på Vintervägen i Växjö den 19 september 2022. Nu åtalas mannen och kvinnan för narkotikabrott och ringa narkotikabrott.

Knarkaffär mitt framför ögonen på polisen
Det finns förhör med en polis om hans iakttagelser av mannen och kvinnan i samband med överlåtelsen av knarket och fotografier för att bevisa att det träffats en överenskommelse om en överlåtelse. Foto: Hans Nilsson


Det visade sig att mannen hade totalt 97,17 gram cannabisharts, som är narkotika, och en våg med sig på Vintervägen när polisen stoppade honom och undersökte hans kläder.
Kvinnan hade dessutom använt cannabis och innehaft de 2,37 gram cannabishart hon fått av mannen vid tillfället.

Den 27-årige mannen åtalas därför för två fall narkotikabrott och den 26-åriga kvinnan åtalas för två fall av ringa narkotikabrott. Ärendet väcktes av åklagarkammaren i Växjö.

Både mannen och kvinnan erkänner brott. Det finns bland annat förhör med polisen om hans iakttagelser av mannen och kvinnan i samband med överlåtelsen och fotografier för att bevisa att det träffats en överenskommelse om en överlåtelse. Dessutom har man beslagsprotokoll och sakkunnigutlåtande för att bevisa att kvinnan innehaft 2,37 gram cannabisharts och för att bevisa att mannen innehaft 97,17 gram cannabisharts och en våg.

hans nilsson