VÄXJÖ 2024-3-28 KL. 19:05

Jokermiljonär i Växjö hittades efter tre veckor: ”Jag fick en chock”

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Svenska Spel Tur fick efter flera veckor kontakt med mannen i Växjö som vann tio miljoner kronor på Joker. Han hade gått ovetande om vinsten i flera veckor. Nu vill han boka en resa och köpa ett sommarställe.

Jokermiljonär i Växjö hittades efter tre veckor: ”Jag fick en chock”
Den 17 februari i år prickade en man i 50-årsåldern i Växjö in sju rätt på Joker, men var sedan ovetande om det i flera veckor. Foto: Pressbild/Svenska Spel


Det var den 17 februari i år som en Växjöbo i 50-årsåldern prickade in sju rätt på Joker. Efter det sökte Svenska Spel Tur med ljus och lykta efter vinnaren och kunde tre veckor senare få kontakt med honom.
- Jag hade precis vunnit 2000 kronor på Oddset så när Svenska Spel försökte kontakta mig så tänkte jag inte mer på det. Efter att de försökt nå mig i tre veckor loggade jag till slut in på spelkontot och möttes av en chock, berättar mannen i Växjö och fortsätter:
- Det har varit så mycket på jobbet att jag inte hunnit förlänga mina rader sedan den dragningen jag vann och det var därför som jag inte sett vinsten. Jag blir svettig av tanken att det lika gärna kunnat vara veckan innan som jag bestämt att jag inte skulle förlänga mina rader.

Med vinsten vill Jokermiljonären förverkliga två drömmar.
- Jag skulle vilja bjuda med familjen på en långresa. Får jag bestämma blir det till varmare breddgrader, berättar vinnaren och fortsätter:
- Vi har också pratat om att köpa ett sommarställe. Den drömmen kommer vi nu kunna förverkliga.

Daniel Arnkvist, kommunikatör på Svenska Spel Tur, var den som fick berätta nyheten för vinnaren.
- Ibland kan det vara svårt att nå fram till våra vinnare, men till slut kommer vi alltid fram. Detta var ett otroligt gratulationssamtal och vinnarens glädje var påtaglig, säger han.
Joker är ett tilläggsspel som spelas tillsammans med Lotto. Man har en fast vinstplan i Joker där man kan spela med en insats på 10, 20 eller 30 kronor. Spelar man både Lotto och Joker är man med och tävlar om Drömvinsten.
hans nilsson