VÄXJÖ 2023-2-21 KL. 17:30

Jacqueline vill göra Tegnérgallerian roligare

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Jacqueline Andersson är fotomodell - och Lokaltidningens nya krönikör som kommer skriva om sitt stundande bröllop i juni, modellvärlden och sin passion för resor.
Efter att ha varit butikschef för Ur & Penn i Växjö och Karlshamn i flera år är hon dessutom ny chef för Tegnérgallerian och samordnare på Växjö Citysamverkan.
- Tegnérgallerian behöver ett lyft, målet är att öka omsättningen och få till fler event och roliga happenings, säger Jacqueline Andersson.

Jacqueline vill göra Tegnérgallerian roligare
Jacqueline Andersson är ny chef för Tegnérgallerian och samordnare på Växjö Citysamverkan. - Tegnérgallerian behöver ett lyft, målet är att öka omsättningen och få till fler event och roliga happenings, säger hon. Foto: Hans Nilsson

Jacqueline Andersson föddes för 30 år sedan i Alvesta och det var där hon växte upp. Hon älskade att rida när hon var liten. Intresset för hästar och ridning avtog i tonåren och istället för i stallet började hon så småningom att hänga på gymmet.
Till viss del har det att göra med att hon blev ihop med Thom Andersson, gymägare i Växjö som redan skriver krönikor för Lokaltidningen.

I tonåren började Jacqueline dessutom att jobba som modell. Hon var 16 år när hon blev fotomodell för en agentur i Oskarshamn. Men hon trivdes inte med vissa delar av modellvärlden.
- Jag vill vara modell på mina villkor. De hade krav på hur mitt hår och min kropp skulle se ut och agenturen tog en stor bit av arvodet. Jag kände mig inte bekväm med alla uppdrag jag fick heller, så jag bestämde mig för att frilansa som fotomodell istället, berättar Jacqueline.
- Det gör jag än idag, men då väljer jag själv vad jag ska göra och vilka företag jag ska jobba med. När jag gör det på mina villkor så är det kul. Jag åker till Stockholm och har en heldag och gör TV-reklam. Nu blir det en till två modelljobb i månaden.
Jacqueline har inte levt på att vara fotomodell. Hon har hela tiden haft ett heltidsjobb. I sex år var hon exempelvis chef för Ur & Penns butiker i Växjö och Karlshamn.
Där skaffade hon sig erfarenheter som hon har nytta av nu när hon är chef för Tegnérgallerian och träffar de runt 230 medlemmarna som samordnare på Växjö Citysamverkan. Hon vet att det kan vara tufft att driva butik, men att det gäller att kämpa och försöka utveckla sin verksamhet.
- Näringsidkarna i centrum i Växjö är duktiga på att kämpa och att hänga med i utvecklingen. Det är riktiga krigare som driver butiker och restauranger i citykärnan. De har klarat pandemin, elkrisen och höjda hyror.
- Växjö har en bra stadskärna med lite av varje. Det är butikskedjor och lokala aktörer och restauranger i världsklass. Men det hade varit roligt att få in en klubb med salsa- och latinostuk och en butik som säljer köksinredning.

Tegnérgallerian skulle behöva ett lyft, påpekar Jacqueline. Som chef för Tegnérgallerian blir det hennes uppgift att vara med och ordna det.
- Vi jobbar med en eventplan för att samordna Tegnérgallerian med resten av city. När det är stora evenemang som exempelvis Karl-Oskardagarna har inte Tegnérgallerian varit med där tidigare. Men det kommer man att vara i fortsättningen, förklarar Jacqueline.

hans nilsson