VÄXJÖ 2022-7-18 KL. 13:30

Glasrikets GK till Elitserien

Av Thomas Edgren

VÄXJÖ. Det blev en positiv helg för killarna i Glasrikets Golfklubb. Klubben hade fått förtroende att arrangera årets SM för klubblag i div 1 herrar och gick själv vinnande ur tävlingen.

Glasrikets GK till Elitserien
Glada ”glasrikare” efter helgens vinst. Fr v Graham Crisp, Lucas Pertell, Isac Thelander, Hampus Larsson, Erik Engström, Henrik Lisecke, Edgar Eriksson. Foto: Rojel Karlsson

- Nu ska det bli jättekul att få tävla i elitserien nästa år, säger en nöjd Graham Crisp, Head Pro.
-
Detta är Grahams sjunde år som tränare i klubben och han har uppfostrat ett gäng med nya unga spelare som väl tagit vara på Grahams instruktioner.
- Vi är ett ungt lag, de yngsta är 17, 18 år gamla och vi har fått fram många bra spelare som alla väntar på sin chans att visa sina talanger.

I klubbtävlingarna deltog 14 lag. Svårast motstånd bjöd klubbarna från Karlshamn, Karlskrona, Isaberg och Hook. Men efter först dagens tävlingar med foursome och singel ledde klubben med 12 slag. Något som det var svår för de övriga lagen att ta igen.
- Men man vet aldrig - allt kan ju hända och vi var lite nervösa, men när det var två hål kvar sista dagen ledde vi med 17 slag, så vi kunde andas ut. Marginalen blev till slut 16 slag, före Isabergs GK och Karlshamns GK, konstaterar Graham.

Nu är Glasrikets GK för första gången med i högsta serien och en av de 18 bästa klubbarna i Sverige. Om cirka ett år skall de kämpa för att få vara kvar i Elitserien, där fem lag kommer att åka ur.