VÄXJÖ 2023-1-2 KL. 16:25

Folkets Bio lockade stor publik på julafton

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Folkets Bios filmvisning på Palladium på julafton lockade massor av folk i olika åldrar och av olika nationaliteter - nästan 90 personer kom för att se en fransk animerad barnfilm. Man hade öppet hela julhelgen på Palladium för alla som kanske varken kunde eller ville fira jul enligt traditionen med familj eller vänner.

Folkets Bio lockade stor publik på julafton
- Det kom 85 personer på självaste julafton, i alla åldrar och av flera nationaliteter, berättar Victoria Jensen, verksamhetsutvecklare på Palladium Folkets Bio Växjö. Foto: Hans Nilsson

På julafton på Palladium i Växjö klockan 11.00 visades det animerade familjeäventyret "Yuku och fjällets blomma", en fransk film med svenska röster. Filmen var gratis och det bjöds på julfika och godis dessutom.
Publiktillströmningen var imponerande med tanke på dagen och tidpunkten:
- Riktigt roligt. Det kom 85 personer på självaste julafton, i alla åldrar och av flera nationaliteter. Enligt volontärerna var det folk från Ukraina, Libanon, Kurdistan, Irak och Sverige. Det var familjer, pappor med småknattar, mor- och farföräldrar med barnbarn och ensamma män och kvinnor, berättar Victoria Jensen, verksamhetsutvecklare på Palladium Folkets Bio Växjö.
På juldagen och annandagen fortsatte Folkets Bio sina visningar på Palladium med det norska familjeäventyret "Titina", det sydkoreanska krimdramat "Decision To Leave" och den svenska Sci-fi-filmen "Ufo Sweden".
När Lokaltidningen för några veckor sedan intervjuade Victoria Jensen om Folkets Bios satsning på att visa film hela julhelgen sade hon så här:
- Det här blir vår julklapp till Växjöborna. Vi hoppas att det kan bli en ny tradition.