VÄXJÖ 2022-9-16 KL. 10:21

Fjärde gången gillt för ”The 60`s Concert”: ”Det är rätt komiskt”

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Fredagen den 23 september gör arrangören Håkan Waxegård ett fjärde försök med ”The 60’s concert” på Växjö Teater. Anne-Lie Ryde, Jenny Silver, Olle Nilsson och 60-talsbandet The Mad Men Band plus gästartister framför hitlåtarna från 60-talet som alla känner igen.
- Det är så skönt att det äntligen blir av. Nu är det fjärde gången vi marknadsför den här showen i Växjö, det är rätt komiskt faktiskt, säger Håkan Waxegård.

Fjärde gången gillt för ”The 60`s Concert”: ”Det är rätt komiskt”
Husbandet på scenen är The Mad Men Band. Sveriges bästa 60-talsband, enligt Håkan Waxegård. De framför hitlåtarna från 60-talet ihop med sångarna Anne-Lie Ryde, Jenny Silver och Olle Nilsson från bandet Liverpool. Foto: Pressbild

Tretimmarsshowen ”The 60´s Concert” skulle ha satts upp på Växjö Teater den 25 april 2020, bland annat med 60-talsbandet Crossfires från Växjö som lokalt gästinslag.
Men när pandemin slog till vårvintern 2020 hade showen inte en chans. Den flyttades fram. Men 2020 och 2021 var det inte läge för konserter under med fullsatta lokaler, vilket stora och dyra shower kräver.
Pandemin satte stopp för showen både på hösten 2020 och på våren 2021. Köpta biljetter sedan tidigare till inställda shower har gällt hela tiden till alla nya datum, och de gäller även nu den 23 september, påpekar Håkan Waxegård. Däremot har man inte kunnat lösa in sina biljetter.

Den 11 februari i år gjorde Håkan Waxegård ett nytt försök med showen i Växjö. Men den blev återigen inställd, och en del biljettköpare blev upprörda.
- Det berodde på att det var ett 20-tal personer som kom till Växjö Teater den 11 februari och trodde att det skulle bli av. De hade inte fått veta att showen var inställd. Jag kan förstå att de blev arga, säger Håkan Waxegård.
- En del biljetter hade sålts av Biljettcentrum, men de lade ju ned och de lämnade inga e-postadresser. Därför kunde vi inte kontakta de biljettköparna.

Men nu blir ”The 60`s Concert” av i Växjö klockan 19.00 den 23 september. Två och ett halvt år efter att showen skulle ha skett första gång. För Håkan Waxegård är det lite av en revansch att det nu slutligen blir av.
Han är ett legendariskt namn i konsert-och festivalbranschen sedan 1980-talet. Känd som grundaren till enorma succéer som Hultsfredsfestivalen och Lollipopfestivalen.
- Jag har aldrig varit med om något liknande att det har strulat så här mycket som det har gjort med ”The 60`s Concert”. Det blir fjärde gången gillt som vi marknadsför den här showen. Jag vet inte hur många affischer jag har i källaren som säger att ”The 60`s Concert” ska spelas i Växjö, berättar Håkan Waxegård.
- Totalt har vi fått ställa in 25 föreställningar av den här showen. Det är mångmiljonbelopp det handlar om. Även om det blir fullsatt på Växjö Teater så kommer det inte att gå plus nu. Men min plan är att ”The 60`s Concert” ska komma tillbaka till Växjö nästa år. Jag har tänkt hålla på med den i tio år. Den här showen ska bli min pensionsförsäkring.
”The 60`s Concert” bjuder på flera av de största hitlåtarna från 1960-talet med Beach Boys, Crystals, McCoys, Pat Boone, Roy Orbison, Elvis Presley, Beatles och Creedence Clearwater Revival och många fler.
Husbandet på scenen är The Mad Men Band. Sveriges bästa 60-talsband, enligt Håkan Waxegård. De framför låtarna ihop med sångarna Anne-Lie Ryde, Jenny Silver och Olle Nilsson från bandet Liverpool.
Konferencierer är Indy Neidell från USA och Jonas Thorell från Kungsör.
- Artisterna har repeterat i Stockholm den senaste tiden och de är så peppade nu, de längtar efter att få stå på scenen och uppträda igen. Det här är ju riktiga proffs. När folk kommer till Växjö Teater den 23 september och får se hur bra den här showen är såkommer de att bli mäkta imponerade, säger Håkan Waxegård.

Det blir några lokala inslag också. Det gamla 60-talsbandet Crossfires från Växjö återuppstår i ett mindre format för en kväll och sånggruppen Trio med Rumpa från Växjö kommer att sjunga.
Trio med Rumpa bildades 2012 och består av Jessica Fjordevik, Johanna Fjordevik och Anna Sjöblom. Trion sjunger en blandad repertoar, både acapella och till full orkester.

Från 2017 var trion stående allsångskör på ”Allsång i Linnéparken” i Växjö. Sedan dess så har de varit engagerade i allsånger på flera ställen i landet. Trio med Rumpa har också körat bakom flera kända artister som Magnus Carlsson, Kikki Danielsson, Mats Ronander och Sean Banan. Dessutom kommer Växjö Sixties Choir att sättas samman.


Hans nilsson


Jenny Silver är en av sångerskorna i "The 60's concert" på Växjö Teater. den 23 september. Foto: PresssbildTrio med Rumpa från Växjö kommer att sjunga.i showen. Gruppen består av Jessica Fjordevik, Johanna Fjordevik och Anna Sjöblom. Foto: Pressbild