VÄXJÖ 2022-9-26 KL. 18:25

Fartfylld och underhållande 60-talsshow på Växjö Teater

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Det var fullt ös på Växjö Teater i fredags kväll. Partykänslan slog i taket när "The 60's concert" bjöd på en fartfylld och mycket underhållande show med det supertajta 60-talsbandet The Mad Men Band som gästades på scenen av stjärnorna Anne-Lie Rydé och Jenny Silver och de lokala förmågorna i Trio med Rumpa och Crossfires.

Fartfylld och underhållande 60-talsshow på Växjö Teater
The Mad Men Band bjöd på en fartfylld 60-talsshow på Växjö Teater med gästartister som Anne-Lie Rydé. Bandet framförde 60-talshitsen alla känner igen och de gjorde det med en enorm energi och spelglädje. Foto: Hans Nilsson

Så kom då slutligen arrangören Håkan Waxegårds turnerande show "The 60's concert" till Växjö. Det blev fjärde gången gillt för showen efter att den hade ställts in tre gånger på grund av pandemin.
Showen skulle egentligen ha satts upp på Växjö Teater redan den 25 april 2020.
Men bättre sent än aldrig. Dessutom var den här föreställningen värd att vänta på.
I centrum för "The 60s concert" står The Mad Men Band. Ett band som har funnits i drygt tio år och med musiker som klär sig i tidsenliga 60-talskostymer och smala slipsar när de bjuder på amerikansk och brittisk popmusik från 1960-talet.
The Mad Men Band har kompat och spelat med kända namn som exempelvis Owe Thörnqvist, Lill-Babs, Svenne och Lotta, Mascots, Svante Thuresson, Micke Rickfors och Magnus Carlson från Weeping Willows.
Det är ett rutinerat och samspelt band som kan sitt 60-tal. Alla i bandet kan sjunga och stämsången är klockren. Bandet framför 60-talshitsen med en enorm energi och spelglädje och med stor passion.
Publikfrieriet är övertydligt när de radar upp hitsen alla känner igen: It's My Party, Little Honda, She Loves You, Sixteen Tons, Summer Wine, En sån karl, Sånt är livet, Bring it on home to me, Oh! Darling, Got my mojo working, Sunny Afternoon, Dancing In The Street och många fler.
Det är folkligt som sjutton. Jag älskar det och det gör publiken också. I slutet av showen kokade den nästan fullsatta teatern.
Visst har man hört de här låtarna tusen gånger förut med Beach Boys, Beatles, Kinks och Animals och de andra 60-talsartisterna.
Det skulle kunna bli tradigt, men tack vare den passion och kärlek som The Mad Men Band och Anne-Lie Rydé och Jenny Silver pumpar in i låtarna så blir det ändå roligt att höra låtarna ännu en gång.
Jag har svårt att tro att det finns några andra svenska artister och musiker som kan göra det här bättre. Nej, inte en chans.
Jag kan förstå att Håkan Waxegård satsar alla sina kort på den här showen. Planen är att köra "The 60's concert" i tio år. Att plocka in lokala förmågor i showen som de skönsjungande damerna i Trio med Rumpa och delar av 60-talsbandet Crossfires från Växjö är dessutom ett snyggt grepp.Trio med Rumpa från Växjö med Jessica Fjordevik, Johanna Fjordevik och Anna Sjöblom var med och sjöng vackert i showen. Foto: Hans NilssonJenny Silver var en av stjärnorna som sjöng med The Mad Men Band i showen. Foto: Hans Nilsson