VÄXJÖ 2023-8-31 KL. 18:29

Estvalls öppnar på Grand Samarkand i Växjö

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Estvalls bageri & konditori som är en stor och välkänd aktör i Moheda och Alvesta öppnar nu även verksamhet i Växjö. Man tar över Askelyckans ytor på Grand Samarkand från och med första veckan i oktober.
- Det här känns väldigt roligt och inspirerande och nervöst samtidigt, säger Marica Lundberg, ägare av Estvalls bageri & konditori.

Estvalls öppnar på Grand Samarkand i Växjö
- Vi fick en förfrågan från Grand Samarkand, och vi är jätteglada för det. För vi ser stora möjligheter på Grand Samarkand, säger Marica Lundberg, ägare av Estvalls bageri & konditori. Foto: Privat


Askelyckan har funnits på Grand Samarkand i Växjö sedan starten 2011. Men man väljer nu att trappa ner sin verksamhet i Växjö och lämna Grand Samarkand.

Istället är det Estvalls, som hittills baserat sin verksamhet helt i Alvesta kommun, som snart flyttar in på den yta Askelyckan haft på Grand Samarkand.
- Vi fick en förfrågan från Grand Samarkand, och vi är jätteglada för det. För vi ser stora möjligheter på Grand Samarkand. Det är ju en populär plats. Nu får vi möjlighet att växa och möta nya kunder i Växjö när vi får tillgång till en mycket större marknad, säger Marica Lundberg, ägare av Estvalls.
- Först ska det bytas ut inredning och målas och tapetseras om. Målet är att vi ska öppna under första veckan i oktober. Vi ser verkligen fram emot att öppna ett och fräscht ställe med ett brett utbud och sortiment av bagerivaror och mackor, baguetter och lunchrätter, lägger hon till.
Det var bara för ett par år sedan Estvalls öppnade konditori på Storgatan 15 i Alvesta. Nu tar Marica Lundberg redan nästa stor steg och satsar på Växjö.
- Det går bra för oss i Alvesta, och nu har vi fått jättefin respons på Facebook när vi har berättat att vi ska öppna på Grand Samarkand, säger Marica Lundberg.

Estvalls bageri grundades i Moheda 1937 av Åke och Signe Estvall - och 1979 tog Nils-Erik och Anneli Estvall över företaget.
Sommaren 2011 tog Marica Lundberg över bageriet. Hon har en bakgrund som kock och kallskänka.
Med henne som ägare har utbudet ökat. Nya bakverk dyker upp med jämna mellanrum och kallskänksutbudet har blivit större.
Men Estvalls kringlor och runda grova finns kvar med recepten ända sedan starten 1937.
Man har även ett brett sortiment för allergiker och har gluten, laktos- och mjölkfria alternativ.

Estvalls bakar allt för hand utan tillsatt konserveringsmedel. Råvarorna försöker man plocka från närliggande producenter.

hans nilssonMarica Lundberg, ägare av Estvalls bageri & konditori. Foto: Privat