VÄXJÖ 2024-2-12 KL. 13:42

Drömuppdraget: Viktor ska styla håret på artisterna i mellon

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Hårstylisten Viktor Sandberg i Växjö har fått ett riktigt fint uppdrag på Melodifestivalen.Han ska styla håret på artisterna, programledarna och dansarna när mellon kommer till Växjö.
- Jag är en stor mellonörd så det här är en dröm för mig, säger Viktor Sandberg, som har salongen You Haircare.

Drömuppdraget: Viktor ska styla håret på artisterna i mellon
Viktor Sandberg, som har salongen You Haircare i Växjö, ska styla håret på artisterna, programledarna och dansarna när Melodifestivalen kommer till Växjö. Ella är trainee på salongen. Foto: Hans Nilsson


Så fort Viktor Sandberg fick veta att en deltävling i Melodifestivalen skulle hållas i Växjö kontaktade han stylistchefen för evenemanget och erbjöd sina tjänster som hårstylist.
Stylistchefen nappade genast på hans erbjudande. Viktor Sandberg är inget okänt namn i den här branschen.
Han stylade håret på Marcus & Martinus på SVT-sända Victoriakonserten sommaren 2017 på Öland. Samma år, 2017, i februari när Melodifestivalen arrangerades i Växjö förra gången var Viktor Sandberg med som hårstylist.
- Det ska bli så kul att få göra det här igen. Jag är så tacksam för det. Jag har fantastiska minnen från 2017, det blir feststämning när mellon kommer till Växjö. Det är underbart, och 2017 stylade jag bland annat Robin Bengtssons hår, berättar han.
- Det var väldigt roligt, han vann ju och gick till final i Eurovision Song Contest sedan. Det är fantastiskt kul att få göra så här stora TV-produktioner.

Viktor Sandberg kommer vara fullt upptagen torsdag, fredag och lördag den 15, 16 och 17 februari. På torsdagen är det möte där man går igenom vad som ska ske under helgen.
Han kommer att få ett späckat schema i logerna på Vida Arena med jobb från klockan 8 på morgonen till sen kväll på fredagen och lördagen.
- Vi är ett team som ska jobba ihop och vi kommer styla håret på hela TV-produktionen. Bolagsfolket brukar ha en bra bild av hur de vill att deras artister ska se ut. Men en del artister och TV-folk vet själva hur de vill ha det också.

Hela Sverige kommer att kunna se Viktor Sandbergs hårkreationer.
- Jag måste tänka på att artisterna visas i olika vinklar i TV. Det måste se snyggt ut i håret från olika vinklar och frisyren måste vara hållbar en hel dag. Så det gäller att börja jobba grundligt på morgonen, förklarar han.

För 29-årige Viktor Sandberg som till vardags driver You Haircare inne i Bländapassagen på Sandgärdsgatan 12b i Växjö sedan juni 2018 är det en rejäl fjäder i hatten att få det här uppdraget.
- Jag hoppas på att få jobba med fler TV-produktioner. Mitt mål är att kunna starta salonger i andra städer med tiden, och att fortsätta att åka runt och hålla i utbildningar i hårstyling, berättar han.


hans nilsson


- Det ska bli så kul att få göra det här igen. Jag har fantastiska minnen från 2017. Det blir feststämning när mellon kommer till Växjö, och 2017 stylade jag bland annat Robin Bengtssons hår, berättar Viktor Sandberg. Foto: Hans NilssonHårstylisten Viktor Sandberg i Växjö har fått drömuppdraget på Melodifestivalen. Foto: Hans Nilsson