VÄXJÖ 2023-1-13 KL. 08:00

Drogpåverkad man med stickvapen vid Växjö resecentrum

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. En drogpåverkad 23-årig man som är medborgare i Somalia anträffades av polisen vid Växjö resecentrum beväpnad med en skruvmejsel som skulle användas som stickvapen vid brott. Han åtalas för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål och ringa narkotikabrott.

Drogpåverkad man med stickvapen vid Växjö resecentrum
Polisen larmades till Växjö resecentrum på Norra Järnvägsgatan på grund av att en man hade varit stökig på ett tåg. Foto: Hans Nilsson


En polispatrull larmades till Växjö resecentrum på Norra Järnvägsgatan i Växjö på grund av att en man hade varit stökig på ett tåg. På plats möttes poliserna upp av en ordningsvakt som hade den misstänkte mannen under uppsikt.
Mannen är känd hos polisen. Han är tidigare dömd för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.
Polisen kunde inte få kontakt med någon från tåget för att klargöra om mannen hade begått något brott på tåget.

Men vid en visitation av mannen hittade polisen en skruvmejsel i vänster jackficka, en snusdosa med misstänkt narkotika i höger jackficka och en påse med misstänkt narkotika i höger sko.
Mannen ansågs vara så påverkad av narkotika och alkohol att polisen tog med honom enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusad person med mera.
Den misstänkte gärningsmannen hade totalt 5,91 gram cannabisharts, som är narkotika, på sig. Han misstänks för ringa narkotikabrott
och för brott mot knivlagen genom att innehaft en skruvmejsel på allmän plats trots att det inte var befogat. Skruvmejseln kan vara ägnad att användas som stickvapen vid brott mot liv eller hälsa.

I förhör förnekar mannen brott. Han säger att han kanske lånat ut jackan till en man och berättar att skruvmejseln är hans. Han skulle hjälpa en vän med en x-box och han berättar att han inte är osams med någon och att han inte har den för att försvara sig.
Men beslagsprotokoll, fotografier och sakkunnigutlåtande finns för att bevisa att den tilltalade innehaft en skruvmejsel på allmän plats och sammanlagt 5,91 gram cannabisharts. Det finns också en anmälan för att bevisa tid, plats och inledande omständigheter.


hans nilsson