VÄXJÖ 2024-3-5 KL. 13:05

Country i Brittatorp i sommar

Av Hans Nilsson

VÄXJÖ. Nyligen blev det klart att Magnus Carlson & Brunnsvik Sounds kommer till Scensommar och Linnéparken den 17 juli. Nu är nästa fina bokning klar: countrysångaren Henric Hammarbäck - H Self - kommer till Källarbacken i Brittatorp den 26 juli.

Country i Brittatorp i sommar
Countrysångaren Henric Hammarbäck, eller H Self som han kallar sig, kommer till Källarbacken i Brittatorp den 26 juli på Scensommar. Foto: Johan Bergmark


Den första artistbokningen till Scensommar i Växjö 2024 blev nyligen offentlig. Magnus Carlson har med sig Jesper Lindells band - Magnus Carlson & Brunnsvik Sounds kallar de sig för - och de spelar funky och soulig country på svenska den 17 juli i Linnéparken.
Nu är den andra bokningen till Scensommar i hamn. Det är Henric Hammarbäck som spelar på Källarbacken i Brittatorp den 26 juli.
Han kallar sig H Self och tar avstamp i den nordamerikanska country-låtskrivartraditionen.

H Self har jämförts med självaste Hank Williams, men enligt kritikerna har han en egen identitet som H Self.
Låttexterna är på engelska och handlar om livet, utan några försköningar, i grå svensk vardag framfört med stora känslor.
Det är traditionell country, men det finns också americanavibbar på flera låtar.
Henric Hammarbäck släppte debutalbumet ”Broken live on” 2021 och kom med andra albumet ”Country songs” 2023.
Den mer kände svenske countrysångaren David Ritschard har bvarit med och skrivit låten ”The night when Dallas Frazier died” tillsammans med H Self.

De har ett samarbete sedan tidigare där Henric Hammarbäck skrivit flera låtar ihop med David Ritschard som ingår i den senares repertoar, som ”Sverigerocken” och ”Än går det vågor”.
Men Hammarbäck har även gjort låtar åt exempelvis Sabina Ddumba till Green Line Travellers.
Långt bort från offensiva marknadsföringskampanjer har H. Self vunnit en hängiven lyssnarskara bara genom att låta musiken tala.
hans nilsson