NYHETER 2020-5-12 KL. 16:05

Växjöföretaget går som tåget i coronakrisen

Av Hans Nilsson

Växjöföretaget går som tåget i coronakrisen
Det har gått bra hela tiden för Pool Sweden, som levererar och bygger och installerar pooler, pooltak och spabad. Men det som har skett de första fyra månaderna i år slår allt, enligt Jens Hall, vd och delägare från Växjö. Foto: Pool Sweden

VÄXJÖ. Pool Sweden med Jens Hall från Växjö som vd och delägare går som tåget i coronakrisen. Företaget som säljer och bygger pooler främst till kunder i södra Sverige har haft sin bästa start någonsin i år. - Just nu går det mycket bra, men jag är ödmjuk inför krisen med Covid 19 som drabbar så många. Det är sorgligt, säger Jens Hall.
Jens Hall från Växjö startade Pool Sweden 2011. Innan det hade han och hans far drivit tryckeri i Växjö i 20 år tillsammans.
Det har gått bra hela tiden för Pool Sweden, som levererar och bygger och installerar pooler, pooltak och spabad till kunder från Stockholm och söderut.

Men det som har skett de första fyra månaderna i år slår allt, enligt Jens Hall.
- Det blev 9 miljoner kronor i april i år, förra året samma månad omsatte vi halva den summan. Vi har redan omsatt lika mycket fram till slutet av april som vi brukar omsätta fram till i slutet av juni. Ändå har vi vår bästa tid framför oss nu, på sommaren, förklarar Jens Hall.
- Vi får in så många förfrågningar så vi hinner inte beta av dem tyvärr. Samtidigt vill man inte tacka nej till jobb, så det gäller att ha god planering att hinna med att leverera och installera. En stor del av den stora ökningen är att folk måste vara hemma nu i coronakrisen och de väljer att lägga pengar på en pool och spa när de inte kan resa utomlands.

Just nu pekar det bara uppåt för Pool Sweden. Det finns inget som tyder på att trenden kommer vända, men han tror ändå att det kommer en avmattning i och med stora permitteringar.
Jens Hall, som har Pool Sweden ihop med Magnus Laurin, påpekar att han vill vara ödmjuk.
- Det går väldigt bra för vårt företag. Men det är ju inte så att jag profiterar på krisen. Det här är inget som har kommit gratis. Vi jobbar i stort sett alla dagar i veckan och vi har positionerat oss rätt på marknaden, vi har jobbat hårt för att få rätt varumärken och äga dom själva, klargör han.
- Våra kunder värderar att sätta guldkant på vardagen och utveckla sin tomt eller trädgård. Det är mycket populärt att utveckla den delen av huset nu, och vi blir automatisk en stor del av det, förklarar Jens Hall.

Pool Sweden har 15 anställda runtom i landet. Man driver totalt fyra butiker. I Borgholm och Färjestaden på Öland, i Mölndal och i Växjö där man mest säljer spabad, Spas of Sweden som är deras eget varumärke. Dessutom ingår företaget Entreprenad Sweden i koncernen, med sex snickare som bygger hela koncept bland annat med pooler. Därav det ny startade bolaget SpaCare Sweden AB med kompetens inom spaservice.


hans nilsson