NYHETER 2021-9-29 KL. 16:00

Sveriges humorelit kommer till Växjö

Sveriges humorelit kommer till Växjö
Johan Glans kommer till Växjö med Humorkalaset Christmas tillsammans med tre andra komiker. Foto: Robert Eldrim

VÄXJÖ. Humorkalaset med Johan Glans, Ann Westin, Karsten Torebjer och Christoffer Nyqvist kommer den 12 december till Växjö med en julshow. – Det känns som att det var igår vi körde Humorkalaset, trots att det snart är två år sen. Och det känns så himla roligt att få vara med och ta svensk standup ut på vägarna igen och möta publik. Dessutom med en bra samling komiker. Folk behöver skratta nu. Det ska vi se till att folk får göra, säger Johan Glans.
Humorkalaset består av några av Sveriges främsta komiker och har bland annat visats på SVT. Nu kommer fyra av komikerna att ge sig ut på en julturné där det blir stand up med jultema.
– Det känns superkul att vi har kunnat samla humoreliten i Sveriges roligaste julshow! För första gången står de här fyra komikerna på samma scen. Det ska bli jättehärligt att få fira in julen med ett skratt, säger Jonas Kahnlund, producent för Humorkalaset Christmas.
Johan Glans har under åren tilldelats flera priser för sin stand up och behöver kanske ingen närmre presentation.

Ann Westin har tre gånger vunnit pris som Årets kvinnliga komiker och setts i flera filmer och tv-serier.
Karsten Torebjer är en karaktär som spelas av Patrik Larsson. Karaktären Karsten är ett danskt medium och har fått ett eget tv-program som visats på SVT och Netflix.
Christoffer Nyqvist är nykomlingen i gänget. Han har bland annat varit med som sidekick på P3-guldgalan 2021.